Не е обсъждана нова кандидатура за председател на Антикорупционната комисия

...
Не е обсъждана нова кандидатура за председател на Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Не сме обсъждали нов председател на КПКОНПИ

„ Не е обсъждана нова кандидатура за ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на мястото на подалия оставка Сотир Цацаров “, сподели правосъдният министър Надежда Йорданова преди съвещанието на Висшия правосъден съвет.

Тя увери, че в границите на ръководещата коалиция се работи интензивно по законите, свързани със правосъдната промяна.
Цацаров още веднъж ще е прокурор във ВКП, която го ревизира
Сотир Цацаров още веднъж ще е прокурор във Върховна касационна прокуратура - в органа, който ще ревизира работата му като началник на КПКОНПИ....
Прочети повече
Промените за правосъдната власт, свързани със закриването на спецправосъдието, ще се движат по „ бърза писта “, за разлика от текстовете, засягащи Висшия правосъден съвет, сподели министър Йорданова.

„ Въпросът, който се разисква, като избор сред два вероятни разновидността, е след закриването на спецсъдилищата, кои да са способените съдилища да гледат делата за този вид закононарушения.

Вариантите са два – общите съдилища, или в центъра на всеки апелативен регион съответният областен съд да бъде способният съд за този вид каузи. Това е значим въпрос, само че никога не е подобен, който да се трансформира в препъникамък. Съвсем скоро ще вземем решение “, изясни още правосъдния министър.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР