Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това

...
Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани

Не е нужно добавките на пенсионерите да бъдат орязвани. Това разяснява в предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS икономистът Румен Гълъбинов. Той посочи, че през април предходното държавно управление също е оповестило, че няма да има добавки за най-възрастните хора, само че след това е трансформирало решението си. „ Да, би трябвало да има актуализация на пенсиите и тя ще продължи. Но за не пречи на пенсионерите да се дават добавки за Коледа и Великден ", сподели той.

Според него решението е повече политическо, в сравнение с икономическо. Гълъбинов сподели, че към момента огромна част от финансовите разноски също са под въпрос. „ Комбинацията от несигурни и по-добре планувани бюджетни доходи и възходящи разноски не е добра ", посочи той.

Не мисля, че в случай че дерогацията на „ Лукойл " отпадне по-рано, цените ще се покачат. Тя няма толкоз огромно отношение към тях. Към момента „ Лукойл " работи освен с съветски нефт, а с микс. Много по-важно е какво ще е държанието на суровия нефт на интернационалния пазар ", добави още Гълъбинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР