Не е нужно да сте гений, за да бъдете добър

...
Не е нужно да сте гений, за да бъдете добър
Коментари Харесай

Умните предприемачи никога не правят така

Не е нужно да сте талант, с цел да бъдете добър бизнесмен, задоволително е да вършиме осведомени и интелигентни избори.

Прекалено импулсивните бизнесмени са тези, които би трябвало да живеят с последствията от неприятните си решения. Това са хората, които не отделят нужното време, с цел да видят по-голямата картина. 

Интелигентните бизнесмени в никакъв случай не вършат тези 10 неща:

1.Казват „ да “ импулсивно.

Без значение дали го вършиме по обвързване или тъй като на момента ви се коства като добра концепция, импулсивното единодушие постоянно води до огромни проблеми. Поетите по този метод задължения са главната причина, заради която бизнесмените губят фокус от главната си цел и страдат от прегаряне.

Създайте набор от въпроси, които да си зададете (вписва ли се в целите ми, пасва ли на моята визия, солидаризирам се тъй като изпитвам виновност или някакво друго отрицателно чувство), преди да поемете отговорност за дадена задача. Винаги отделяйте време за разбор и оценка на всеки един ангажимент, с които се захващате.

2. Казват „ не “ импулсивно.

Обратното, импулсивният отвод може да докара до също толкоз, в случай че не и по-големи проблеми, според от това кого питате. Много бизнесмени изпускат обещаващи благоприятни условия поради метода на мислене, който се базира на страха от неуспеха.

Обяснете на отсрещната страна, че имате потребност от време, с цел да обмислите тяхното предложение или молба. Направете лист с аргументите, които ви карат да кажете „ не “. Това ще ви помогне да извършите верния избор в обстановката.

Наскоро приказвах с клиентка, която ми отхвърли присъединяване в презентация по обществено говорене, която щеше да бъде добра реклама за нейния бизнес. Тя уточни неналичието на време като причина за импулсивния отвод на поканата. Истината беше, че напрежението и напрежението към планирането на презентацията са наклонили везните към този избор. След като осъзна, че се самозалъгва, тя съжали, че е пропуснала сходна опция.  

Намерете време за нещата, които биха могли да допринесат за вашето персонално и професионално израстване, само че взимайте решение, преди да обмислите всички разновидности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР