Не е нужно да се организират блокади на пътя от

...
Не е нужно да се организират блокади на пътя от
Коментари Харесай

Оливер Спасовски: Ще вземем всички мерки за мирно отбелязване на 4 февруари

Не е нужно да се провеждат блокади на пътя от границата с България или нощни наряди в църквата " Св.Спас " в Скопие, счита министърът на вътрешните работи на Северна Македония

Призовавам всички за спокойно, почтено отбелязване на годишнината от рождението на Гоце Делчев, а страната, Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност работят, с цел да обезпечат умерено прекосяване на честването, сподели в изявление за предаването Сутрешен щемпел министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. 

По думите му службите за сигурност работят,  образуван е и специфичен щаб и не е нужно да се провеждат блокади на пътища или нощни наряди на гроба на Гоце Делчев, каквито апели се популяризират в обществените мрежи, заяви Българска телеграфна агенция.

Македонските медии - Слободен щемпел, Плусинфо, Инфо 24, Нетпрес, Вечер, малките екрани Канал 5 и Сител и други уеб сайтове разпространиха този апел " към всички родолюбци " да дойдат с камиони, трактори, коли и да блокират пътя край Куманово на 4 февруари, когато се чака български жители да тръгнат за Скопие, с цел да се поклонят на гроба на Гоце Делчев.

„ Като Министерство на вътрешните работи изрично няма да допуснем оскърбление на македонския народ и страна, най-малко не от някой, който идва извън. Ние сме народ, който е гостолюбив, който умее да демонстрира чест и почитание, само че тази чест и почитание би трябвало да ни се връща. Няма да позволим някой да пристигна в дома ни, с цел да ни унижи. В тази част институциите работят и събират информация ”, акцентира Спасовски.

В отговор на въпрос дали евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде разгласен за нежелателен в страната и да не бъде позволен на територията на Северна Македония, Спасовски отговори, „ не може да бъдат разкрити и направени обществени проектите в региона на сигурността.

„ Институциите ще работят съществено въз основата на всички информации, ще се включат всички браншове, които дават отговор за това, с цел да можем в последна сметка да реализираме задачата - публичния мир, непоклатимост и сигурност за нашите жители и страна. Убеден съм и в македонските жители, всеки от нас желае отбелязване на този ден и ще го създадем ”, сподели Спасовски.

Отбелязването на годишнината от рождението на Гоце Делчев беше оповестено за събитие с висок риск за сигурността по време на Съвета да сигурност, който президентът на страната Стево Пендаровски свика в понеделник. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР