Не е нужно да купуваме професионални торове, за да подхраним

...
Не е нужно да купуваме професионални торове, за да подхраним
Коментари Харесай

Бананови кори като естествен стимул за подхранване на цветята

Не е нужно да купуваме професионални торове, с цел да подхраним почвата на растенията си. Разбира се, те също биха свършили чудесна работа, само че съществуват много по - лесни и налични способи, които се срещат в всекидневието. Тук ще ви представим няколко приложения на банановите кори, които могат да създадат чудеса. Съвсем налични са и вместо да ги изхвърляме в боклука, може да ги използваме за надалеч по – потребни цели. Вижте по – долу кои са те:

Тъй като бананите са известни с високото си наличие на потребни субстанции,  като магнезий и калий, те са идеални за обогатяване на почвата. Отделете корите и ги оставете да изсъхнат. След като към този момент са сухи, разровете малко почвата (внимателно, с цел да не нараните корените) и ги поставете в основата на стеблото. Като приключите, заровете още веднъж. Друг метод за оползотворяване на банановите обелки е да ги полеете с вода. Тук обаче не би трябвало да ги чакате да изсъхнат. Използвайте пресни кори, залейте ги с вода и оставете за 24 часа. За 1 литър вода използвайте обелки от 3 приблизително огромни банана.

Още изгоди от банановата кора:

-           При сензитивна кожа – в случай че кожата ви е елементарно раздразнителна, имате акне, рани или сърбеж, това ще е идеалният домакински лек при такива проблеми. Киселините ще оказват помощ при отстраняването на към този момент мъртвите кожни кафези, а витамините ще обогатят кожата, което ще я направи по – здрава и еластична. Освен това банановите кори могат да оказват помощ и за управление равнищата на себума.

-          Почистване на сребърни бижута – натъркайте сребърната повърхнина с прясна обелка от банан. След това почистете остатъците с мека забрадка. Ще забележите, че среброто си е върнало предходния искра.

-          Вредители по растенията – като се изключи че работи удобно на почвата, банановата кора може да помогне при битката с вредителите да вземем за пример листните въшки.

-          Избелване на зъбите и подсилване на зъбния гланц – изцяло естествен способ за избелване. Е, може и да няма магически резултат, както химическите процедури, само че сигурно не би ви навредило. Търкайте с вътрешната част на обелката всяка вечер или заран в продължение на 2 – 3 седмици.

-          За гланциране на обувки – може да употребявате вътрешната част на банановата кора върху обувки с гладна повърхнина. След процедурата ще придобият искра.

-          Ако страдате от брадавици – отрежете малко късче от обелката (колкото да покрие проблематичната зона). Поставете с вътрешната страна към кожата и прикрепете с лепенка. Останете по този начин цялата вечер. Желателно е да повтаряте процедурата най-малко две или три седмици.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР