Не е нужно да има кабинет на всяка цена. Ние

...
Не е нужно да има кабинет на всяка цена. Ние
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не трябва да има кабинет на всяка цена, но сме длъжни да опитаме -

Не е нужно да има кабинет непременно. Ние сме длъжни да се опитаме да го съставим. Има смисъл да съществува, единствено в случай че продължим наклонността на промяната, в случай че бъде кабинет на смяната, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. 

Днес президентът Десислава Атанасова и Томислав Дончев, след което Атанасова предстоящо разгласи, че ГЕРБ няма да го осъществят и няма да излъчват претендент за министър председател. 

Утре Радев ще организира съвещания с парламентарно показаните сили. Три партии са изразили готовност да получат третия мандат - Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". Радев разгласи, че ще реши кого да избере след консултациите.  

По думите на Христо Иванов третият мандат за сформиране на държавно управление е групов спорт, и в случай че Демократична България получат мандата, това няма да е тъй като са огромна парламентарна група, а поради диалогичността и опцията си да слагат националните цели пред страстите.

" Оттук нататък следва заложената по Конституция опит за спешен трети мандат. Всяка партия ще би трябвало да намерения желае ли избори и за това има причини, които са тяснопартийно обвързани или страната да се стабилизира ", съобщи той. 

Ако Демократична България получат третия мандат, ще предложат формула за кабинет. Идеята на водача на парламентарната група на Демократична България е да се реконструира досегашното болшинство, с по-малко наличие на политическите водачи и най-вероятно с стеснен времеви обсег, който да преведе България през идните рецесии през зимата.

Демократична България са открити за преговори с всички партии от някогашната управляваща коалиция, в това число и с Има Такъв Народ, акцентира Христо Иванов. 

Лидерът на парламентарната група на " Продължаваме промяната "  Андрей Гюров съобщи, че не би си разрешил да подсказва на кого ще даде Радев третия изследователски мандат.

От Политическа партия ще отидат на консултациите за третия мандат при президента на следващия ден в 9 часа. Политическа партия биха подкрепили диалози, които да се състоят към програмата на ръководещи в оставка с съдружните им сътрудници Българска социалистическа партия и Демократична България.

Гюров акцентира, че Политическа партия няма да водят диалози с управлението на Има Такъв Народ за третия мандат като се аргументира, че партията на Слави Трифонов е развалила обединението.

Ако Българска социалистическа партия получи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, ще направи всичко допустимо да сформира кабинет, само че не биха водили диалози с Движение за права и свободи и ГЕРБ, обяви депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. 

Гуцанов очаква, че опозицията няма да има по какъв начин да образува кабинет и в възможен идващ парламент, тъй като са все по този начин в изолираност. 

Според него кандидат-премиерът би трябвало да е равно далечен от всички партии, от най-голямата партия, само че и друга допустима кандидатура, директно обвързвана с мандатоносителя. 

Според депутата от Има Такъв Народ Станислав Балабанов , в случай че Има Такъв Народ получат третия мандат, те ще подходят оптимално отговорно за сформиране на държавно управление. Балабанов е на мнение, че не е разумно Кирил Петков или Асен Василев да заемат премиерския пост.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ  каза, че ще вземат участие в консултациите с Радев както постоянно до момента. " Решаването на тази огромна за страната политическа рецесия, която пристигна със поръчката промяна на модела ГЕРБ, виждаме, че не се случва. Това редене на кабинети по молове и джипки би трябвало да завърши ", заяви той. 

По думите му би трябвало час по-скоро да се отиде на предварителни избори, само че към това да се подходи с огромна отговорност. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР