Не е нужно да го обяснявам.За четвърти път се опитвам

...
Не е нужно да го обяснявам.За четвърти път се опитвам
Коментари Харесай

Изедниците Ни Треперят! Само Преди Минути Мая Манолова Промени Живота На Всички Българи! Край С

Не е нужно да го изяснявам.За четвърти път се пробвам да прокарам текстовете в отбрана на хората. Имам цялостната увереност, че този път измененията ще се случат, тъй като ситуацията е нетърпимо. Няма по какъв начин депутатите да останат глухи по този голям проблем на техните гласоподаватели. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова пред Българска национална телевизия.

Предупредих преди няколко месеца, че се събира сериозен запас, който да стопира измененията, които съм внесла и да компрометира институцията на омбудсмана, като се търсят представители, които да обосновават безумни тези, уточни тя. Намерили са се протестиращи от Неправителствени организации " Синята планета ". Очаквам и човечета от Оранжевата планета да дойдат да кажат нещо. Но няма жител, който да е против поправките, които съм внесла, има вяра омбудсманът.

Не може за 50 лв., които ти дължиш, ти да бъдеш претрупан с още 1000 и да платиш 1050, това е безсрамие, уточни Манолова.

Тя извади формалната цена на ЧСИ. " Ето какво се случва: за формиране на изпълнително дело трябват 20 лв., за изследване положението на длъжника - 50 лв., по пет лв. още за всяка информация. 20 лв. за правене на искане и 20 лв. за запор. С Данък добавена стойност стават 150 лева Ако става въпрос за по-голям дълг - за дълг от 1000 лв., описът е 1500 лв.. Въводът във притежание е 1000 лв.. Постановлението е още стотици. Те трансформират дребните задължения в огромни задължения. За дълго т 100 хиляди лв. таксата е 5500 лв., изясни Манолова.

Малките длъжници са моята идея, отсече тя.

ЧСИ натрупат големи възнаграждения на гърба на българските жители. Става дума за голям стопански интерес. Таксите за дребни задължения са несъразмерно огромни. Не са единствено ЧСИ, които натоварват дребния дебитор. Има и правосъдни такси. В изпълнителния развой юристът може да изиска до 450 лв.. Има и други, които натрупат своето върху дребните задължения. Нека всички създадат нужния компромис от своите доходи, тъй че да бъдат обективни сумите, с които ще бъде претрупан един дребен дебитор. В момента големият проблем е, че огромна част въобще не схващат, че против тях е подадена молба да бъдат наказани за 50 и за 100 лв., изясни Манолова. На правна комисия е признато, че няма да има български жител, който да бъде съден без да знае, уточни тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР