Не е новина, че студеният резерв на страната е активиран.

...
Не е новина, че студеният резерв на страната е активиран.
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Недостигът на енергия в страната вече е факт

Не е вест, че студеният запас на страната е задействан. Причината е увеличената консумация на електрическа енергия, това сподели в студиото на " Още от деня " Рамадан Аталай, народен представител от Движение за права и свободи, член на Комисията по енергетика в Народно събрание.

Той уточни, че Топлоелектрическа централа " Варна " е включен, тъй като той е в подготвеност, на газ е и това дава опцията незабавно да започва и да се включи в енергийната система.

Цената на силата на свободния пазар през днешния ден изненадващо надвиши 190 лв., което е повече от двойно нарастване спрямо през вчерашния ден. Това се дължи на обстоятелството, че дефицитът на сила в България към този момент е реалност.

Рамадан Аталай акцентира, че кардиналната позиция на Движение за права и свободи е срещу нуклеарната енергетика. Той беше безапелационен, че в България би трябвало да бъде основана енергийна тактика.
" Да я създадем по този начин, че да е ясно какъв брой и какви локални първични материали можем да употребяваме, какъв брой би трябвало да внасяме газ и от кое място - дали да е съветски, американски, ирански. "
По думите му, признатият през днешния ден от Народното събрание документ, не е актуализиране на енергийната тактика. " Това е смяна единствено в частта за потока, който ще мине отсам. Аз бях срещу това нещо, тъй като, когато кажем - актуализираме енергийната тактика, аз попитах за какво нямаме смяна в тактиката в частта за " Белене "?

В тактиката е записано, че ще строим единствено един блок в " Белене ", в тактиката на " Белене " написа, че би трябвало да построим газо-парова централа, само че това не е записано ", посочи Рамадан Аталай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР