Не е новина, че служителите често изоставят мениджърите, а не

...
Не е новина, че служителите често изоставят мениджърите, а не
Коментари Харесай

50% от служителите напускат заради лош мениджър

Не е вест, че чиновниците постоянно изоставят мениджърите, а не фирмите. Не един или двама се оказват в тази позната обстановка: плановете са забавни, заплащането е положително, сътрудниците са страхотни, само че поради директния ви началник мечтаете работното време да свърши.

Изследване на Gallup измежду над 7 000 американци открива, че 50 % от чиновниците напущат, с цел да се отърват от своя управител. Според интервюираните, шефовете постоянно не съумяват да развият и употребяват мощните страни на чиновниците, което също се оказва важен проблем.

Но това надалеч не е най-големият подобен.

Най-големият грях, сочи проучването, е избирането на любимци от страна на шефа измежду чиновниците - 82 % сочат този проблем преди всичко. Със същия дял са и неофициалните закани от шефа за уволняване.

Шефовете, които се пробват да се " уредят " с сътрудник, нервират 81% от мъжете и 82% от дамите. Дамите слагат шефовете, които се възползват от позицията си, с цел да покрият персонални разноски с пари на компанията, като по-голям проблем от сантименталните забежки.

Мениджърите, които използват алкохол или даже опиати, също са измежду топ пет на най-притеснителните за чиновниците случаи. Сред останалите проблеми са неприятната персонална хигиена и отменянето на среща пет минути преди началото ѝ.

Мудността и закъсненията също се виждат от чиновниците - и не се толерират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР