Не е нормално средната заплата в Министерството на външните работи

...
Не е нормално средната заплата в Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Не е нормално средната заплата в МВнР да бъде 60% от тази за София, заяви служебният министър

Не е обикновено междинната заплата в Министерството на външните работи (МВнР) да бъде 60% от тази за София. Това сподели служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция в постройката на ведомството. По-рано през днешния ден работещи в министерството още веднъж излязоха на митинг с искане за почтено възнаграждение.

Във ведомството по данни на работещите заплатите варират сред 800-900 лв., а условията към тях са магистърска степен на образование и най-малко 2 езика. 

Министерство на външните работи няма запас да удовлетвори настояванията на протестиращите, изясни Милков.

„ Провеждаме непрекъснато диалози с министерството на финансите, осведомяваме премиера за всичко това. Срещаме се от време на време с представители на стачкуващите ”, сподели още министърът. Той съобщи, че са готови са разнообразни разновидности за нараствания, само че би трябвало Министерството на финансите да каже кои са допустими.

По тематиката Шенген служебният министър съобщи, че България ще изиска ясни критерии, по които да приготви участието. Планът към този момент е това да стане през октомври.

Членството на България в Шенген бе блокирано от Нидерландия и Австрия, въпреки че страната ни от дълго време е изпълнила критериите. По-рано през днешния ден обаче нидерландският министър председател Марк Рюте разгласи, че се надява страната ни да успее да влезе в Шенген през лятото на идната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР