Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и

...
Не е нормално парламент с критично ниско гражданско представителство и
Коментари Харесай

Радев възропта срещу промените в Конституцията: Депутатите имат други важни неща за вършене

Не е обикновено парламент с сериозно ниско гражданско посланичество и ниско публично доверие да протяга ръка на Конституцията. Народните представители имат други значими неща, с които да се занимават. Това разяснява президентът за предишните на първо четене промени в главния закон, които касаят президента и служебните кабинети.

Държавният глава е на посещаване в Сърбия по покана на своя сръбски сътрудник Александър Вучич, където взе участие в гала по въвеждането в експоатация на интерконектора сред България и Сърбия.

Не би трябвало да оставя усещане, че главният закон в страната се употребява като прикритие и опрощение за нуждата от битие на тази коалиция, добави Радев.

Президентът разяснява, че няма по какъв начин да взе участие със свои оферти за промени в Конституцията в сходен парламент с ниско доверие. 

Относно опцията за налагане на несъгласие на Бюджет 2024, Радев съобщи, че има „ уверението, че страната няма да бъде продадена към този миг “.

Има възможност България да стане част от така наречен въздушен Шенген, това е стъпка напред, само че би трябвало да сме доста деликатни, с цел да не останем с етикет " Ето, България към този момент е в Шенген ". Не, за нас е сериозно значимо да се отворят сухопътните граници. Условията, които вътрешният министър на Австрия слага, са мъчно допустими за България, добави Радев.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР