Не е нормално да наследим държава, в която се налага

...
Не е нормално да наследим държава, в която се налага
Коментари Харесай

Зам.-министърът с охрана получил предложение за подкуп от 500 000 лв. на месец -

Не е обикновено да наследим страна, в която се постанова да вървиш с охрана, тъй като си вършиш работата.

Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, който ще се движи с защита поради опасност за живота му, по бТВ. Новината разгласи през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков, повода е казусът с фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, който страната си върна. Договорът на компанията, прибирала таксите за надзор на храните на границата, бе преустановен. 

Заплахите към него са били под формата на известия. След това заканите са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати. На зам.-
министъра е препоръчан и рушвет от 500 хил лева на месец, с цел да остави частната фирма на границата. 

Аз съм фамилен човек с три деца. Опитвам се да си правя работата умишлено. Страхувам се, сподели още Христанов. 

Христанов дефинира като „ митологема “ изказванието, че страната е взела бизнеса на един безпаричен човечец, който 10 години си е правил работата.
По думите му БАБХ има потенциал и ще поеме с фитосанитарния надзор на ГКПП „ Капитан Андреево “ и тази активност няма да се преотдава на частна компания. На
границата ще бъде построена и лаборатория и това ще носи годишен доход на държавата от 50-60 млн. лева на година. Оборудването за лабораторията ще струва между 3 и 5 млн. лева, посочи зам.-министърът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР