Не е никак лесно да се състави добра четворка в

...
Не е никак лесно да се състави добра четворка в
Коментари Харесай

Кой продава бански, за да финансира участието си в Пьонгчанг?

Не е по никакъв начин елементарно да се сформира добра четворка в бобслея, изключително в случай че идваш от страна, която прекарва зимните месеци на плажа. Но на един австралиец - Хейдън Смит, му се получава да събере най-хубавото от двата свята.

25-годишният жител на Сидни прекарва половината от годината като счетоводител, а в другата част от времето си продава плажни костюми и чанти, само че с една заветна цел - да финансира тима си по бобслей.

Смит оснавава компанията "Банана Хамъкс " през 2014-а година за онлайн продажба на мъжки комплекти на "Спийдо ". Той счита, че извоюваните от тази активност пари са имали решаващо значение за присъединяване на тима в Пьонгчанг в мъжкия бобслей. Но не плаче, че страната не го финансира за заниманието му.

"Това беше нещото, което ме държеше да бъда над водата в това дълго пътешестване " - съобщи Смит след последната подготовка - "Повечето от шейните, с които хората пристигнаха тук, са на стойност 100 000 евро за четворен фасул. Ние нямаме тези пари. Основно се самофинансираме, а също по този начин получаваме и дребна помощ от Австралийския олимпийски комитет, което е много сериозна поддръжка за тим като нашия и за нашата федерация ", добавя той.

"Ние сме в действителност дребен тим. Целият наш бюджет е част от бюджета на огромните тимове. "

Спортистът, който работи действително на две места, с цел да обезпечава присъединяване си на Зимните олимпийски игри, към момента дава отговор и на уеб страницата на компанията за онлайн продажби на бански. Той е спирачът на тима, а останалите трима в екипа са Лаклън Рейди, Дейвид Мери и Лукъс Мата, който е водач.

"Когато имам подготовка, изпращам известия на майка ми и татко ми, с цел да работят в уеб страницата и да вършат продажби. Знам, че е необичайно, само че ние четиримата работим като тим и считам, че можем да реализираме нещо. Води ни олимпийският дух ", прочувствено отбелязва Хейдън, чийто фасул се класира 19-и от 23 шейни в последната подготовка с време от 50.64 секунди.

Иначе и четиримата бобслеисти от Австралия носят банските костюми и шапки на "Банана Хамъкс " по време на свободното време в басейните и в сауната в Пьонгчанг. Останалите от тима се майтапят с Хейдън, че в случай че планът "Банана Хамъкс " стартира да продава и в чужбина откакто игрите завършат, след четири години те може и да бъдат още по-богати.

"Надяваме се, че ще извадим нова гама с нови дизайни и ще отидем и на идната олимпиада ", споделя Смит.

"Има доста девойки, които питат за дамски модели. Но към момента не мога да намеря име, което да сложа на дамската сбирка. Може би кокосови или манго хамъкс, кой знае, ще забележим ", приключва австралиецът.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР