Не е незаконно политиците да имат офшорки, а дали е

...
Не е незаконно политиците да имат офшорки, а дали е
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Радев е опасен за демокрацията

Не е нелегално политиците да имат офшорки, а дали е морално към този момент обяснението става малко по-сложно. В ушите на хората това, че някой има офшорка съвсем постоянно значи, че крие пари. Това показа заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на бТВ по отношение на новината, че Николай Младенов е името на втория български политик, забъркано в аферата със описите " Пандора ".

" Странен ми беше апелът на президента към службите. Той е едноличен стопанин на всички служби, тъй че да ги накара да си правят работата, а не да ги приканва от телевизията'', сподели още той.

Много се надявах някой да ми направи офшорка, с цел да ми навреди, само че за жалост нямам такава, добави Дончев.

Той отхвърли обвиняванията на вътрешния министър, че партията взе участие в търговия с пазаруването на гласове.

ГЕРБ не купува гласове на избори. Г-н Рашков е част от предизборния развой и той цели да ни навреди. Искам да припомня, че за стотиците подслушвания още не са предоставени никакви доказателства, същото е и с пазаруването на гласове, изясни Дончев.

На въпрос за какво от ГЕРБ взеха решение да поддържат кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков, вместо да повдигнат лична, зам.-председателят на партията обясни, че " партийният претендент би политизирал вота ".

" От това имаме най-малка потребност, така и така имаме задоволително разграничителни линии в обществото'', уточни някогашният вицепремиер.

Относно решението на ГЕРБ да поддържа Лозан Панов при възможен балотаж сред него и Румен Радев, Томислав Дончев го оправда с събитието, че " актуалният президент е рисков за демокрацията ", като въпреки всичко добави, че надали ще се стигне до подобен балотаж.

Дончев: Ако проф. Герджиков не отиде на втори тур, ще подкрепим Панов, само че няма да се стигне до там

За идния парламентарен избор Дончев уточни, че " да бъдем първи е едно положително начало ", а колкото за бъдещи обединения посочи, че това ще зависи от парламентарното наличие.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР