Не е необичайно хората да смятат, че Facebook подслушва разговорите

...
Не е необичайно хората да смятат, че Facebook подслушва разговорите
Коментари Харесай

Facebook получи патент да ни подслушва

Не е извънредно хората да считат, че Фейсбук подслушва диалозите им, когато прекомерно постоянно в обществената мрежа се появяват реклами на артикули, които преди този момент са обсъждали онлайн. Разбира се, до момента няма доказателства, че това е истина.

Но това не значи, че Фейсбук не може да подслушва потребителите - даже и компанията да се кълне, че не употребява технологията.

Нов патент, забелязан от изданието Metro, който Фейсбук има, сочи, че компанията може да включва отдалечено микрофона на вашия телефон, да прави запис и по-късно да го праща в централата.

Идеята на Фейсбук е да включва високочестотен тон във видеорекламите, който не може да бъде чут от хората, само че телефонът ви ще може да го засече. Инструкцията, която устройството получава, е да направи запис, до момента в който тече рекламата, а след това да го изпрати във Фейсбук за разбор.

Дистанционното включване на микрофона и стартирането на тон, който хората не чуват, е задоволително притеснителна, само че ето и крайната цел: онлайн система ще слуша записа, като разпознава вас и рекламата, която сте гледали и ще записва какво е било вашето усещане от наличието, излиза наяве от патента.

От Фейсбук обявиха пред Mashable, че нямат желание да вкарат в приложимост технологията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР