Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.

...
Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.
Коментари Харесай

Министър Цеков: Над 70 000 българи са с по 2 ЕГН-та, така преодоляваха черни печати

„ Не е необикновена вест, че има хора с променено ЕГН. Данните, с които аз разполагам, такива са над 70 000 в България “, съобщи в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Главна дирекция „ ГРАО “ е на послушание на ръководеното от него ведомство.

„ Промяната на ЕГН нормално става въз основа на правосъден акт. Даже постоянно въз основа на правосъден акт и това става по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по Гражданскопроцесуалния кодекс. За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно. Тоест употребена е била правосъдната система посредством този иск за определяне на обстоятелства да се трансформира рождена дата.

Става релативно просто – водят се няколко очевидци, които да свидетелстват, че лицето се е родило не на първи, а на втори да вземем за пример. Променя се по-късно ЕГН-то и лицето получава безусловно нови персонални данни “, изясни министърът.

Според министър Цеков Мартин Божанов-Нотариуса е трансформирал ЕГН-то си през 1999-2000 година Конкретните данни за случая с Нотариуса щял да получи в края на днешния ден.

„ Най-вероятно инспекцията в Министерство на регионалното развитие ще откри съществуването на сходен правосъден акт. Оттам нататък ще би трябвало да се види кой е този съд и въз основата на какви доказателства е направил тази смяна “, сподели министър Цеков./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg