Не е необходимо Петков да подава оставка, те вече не

...
Не е необходимо Петков да подава оставка, те вече не
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Петков и Василев са самонадеяни, с чувство на уникалност

„ Не е належащо Петков да подава оставка, те към този момент не са в ръководството ”, съобщи в политическо предаване „ Беновска пита “ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Те са в оставка от момента, когато Народното събрание им гласоподава избор на съмнение. По-важно оттук насетне е дали ще има някаква формула за стабилизация на ръководството и най-малко в идващите месеци да се получи един предвидим ход на всички ограничения, които касаят и бизнеса, и семействата в навечерието на една зима, която няма да е по никакъв начин лека! Очевидно отиваме на избори, само че това би трябвало да даде явен знак на тези, които към момента са в Народното събрание да вземат нужните ограничения, с цел да могат хората да посрещнат тази есен. Иначе с тези ограничения, които има в актуализацията на бюджета за поддръжка за семействата за енергийните помощи, аз не мисля, че те ще могат да минат зимата! Час по-скоро в бюджета би трябвало да се заложат средства за обществено слабите и уязвими групи и за заплатите на тези, на които заплаща държавното управление! “, прикани синдикалистът.

По думите му Асен Василев и Кирил Петков още изначало са посочили ярка самоувереност!

„ Без да слушат каквито и да е експертни или други отзиви, в доста случаи не се съобразяваха с причини, които бяха доста съществени, направени и от нас, и от бизнеса, и от други организации, т.е. от хората, които приказват от името на действителния живот! И в случай че бяха чували, несъмнено даже и с незнанието си, може би щяха да създадат по-добри неща, в сравнение с направиха досега. Аз мисля, че тази самоувереност и сега, и някакво възприятие за уникалност, което в последните дни от ден на ден изкристализира, не прави добра услуга нито на тяхната партия, нито на България! В момента би трябвало да се търсят съдружни формули, явно е, че България ще се ръководи съдружно, даже и след нови парламентарни избори ”, сподели Димитров.

На въпрос не извоюва ли Бойко Борисов още веднъж лидерското си място с този геополитически и вътрешнополитически ход с легализирането на районен съд Македония в Европейски Съюз, президентът на КНСБ отговори, че постъпката на ГЕРБ е била естествено продължение на тяхната позиция през последните 5 години.

„ Така че последователността в позицията на няколко държавни управления на ГЕРБ към този момент е била потвърдена и в действителност. Но и Демократична България сносно се възползваха, тъй като в края на краищата Народното събрание гласоподава тяхното предложение, официално видяно! Тоест и те сложиха алена точка към партията си. Така че евроатлантическите партии демонстрират една забележителна степен на отговорност по тази извънредно значима тематика и доста сензитивна! Но би трябвало да обяснят на народа сега! Не съм сигурен, че всички българи знаят какво написа във френското предложение. Тези три спомагателни условия по какъв начин ще бъдат предпазени не стана ясно в тази словесна престрелка от Народното събрание към Кирил Петков и от Макрон и фон дер Лайен назад към нас с благодарности! Това остана малко във въздуха и даде съображение на всички скептици да настояват, че това е изменничество, а не най-хубавото, което може да бъде направено! Аз считам, че това би трябвало час по-скоро да бъде изяснено и българите да схванат какво в действителност сме дали като път на РСМ и на каква цена! “, безапелационен бе президентът на КНСБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР