Не е необходимо да сте експерт в парфюмерийното изкуство, за

...
Не е необходимо да сте експерт в парфюмерийното изкуство, за
Коментари Харесай

Парфюм - трябва ли да го избираме според сезона

Не е належащо да сте специалист в парфюмерийното изкуство, с цел да знаете, че не всеки мирис се разкрива еднообразно добре на кожата през другите интервали на годината.

В взаимозависимост от температурата и влажността, някои композиции са по-подходящи за приложимост в дъждовна, влажна есен, а други в горещо слънчево лято.

Общоприето е усещането, че топлата миризма на ванилия е по-приятна за поемане през студената зима, а свежите флорални, горски плодове са подобаващи за пролетта. Изглежда, че не е нищо комплицирано, само че доста хора към момента срещат компликации при избора на мирис. Ето няколко съществени правилото, които може да следвате при избора на парфюм през другите сезони.

Най-добрите аромати на пролетта



Прохладните пролетни дни са времето на първата зеленина и цъфтящите дървета. Този сезон не желаеме да “носим “ топли, ориенталски аромати, само че е рано да се вглеждаме в екзотични, тропически и плодови. Най-успешният избор са композиции от свежи цветя с приятни и сладко-кисели горски плодове. Изберете аромати, чийто състав отчасти подхожда на сезонните цветове.

Разгледайте по-отблизо парфюмите с люляк, теменужка, зюмбюл, божур, каквито може да откриете в асортимента на марката Miraculum , да вземем за пример. Мъжете също би трябвало да извърнат внимание на освежаващите парфюми.

Когато пролетният въздух се извърши с ентусиазъм, упованието на лятото и към момента плахото слънце, уханието с преобладаващи нотки на дърво, тютюн и черен пипер е изцяло уместно - то ненатрапчиво и самоуверено.

Горещина и слънце - прелестен ден! Но какво ще кажете за парфюмите?



Лятото е изключително “капризно “ време за аромати. В задушно и горещо време даже обичаният ви парфюм се трансформира в източник на не най-положителните страсти и усеща. За да не измъчвате себе си и другите със задушаващ облак - даже самият мирис да е страховит - преминете към ухания с по-ниска централизация на ароматни субстанции.

Не носете парфюм или парфюмни води, обърнете внимание на одеколоните и тоалетната вода. Що се отнася до зелените нотки, тропическите и цитрусовите плодове, ментата несъмнено са обичани. Ароматите, в които са вплетени, радват със прохлада и мечтана хладина.

А за есента - шипрови​​​​​​​



За мнозина есента е обичаният сезон. Падащи листа, хладина, тон от дъждовни капки по асфалта - всичко това провокира приятна потиснатост и сантиментални страсти. Именно през този сезон шипровите парфюми съвършено се разкриват на кожата.

Влажността и прохладата им оказват помощ да се усещат още по-луксозно, а нежеланата „ тежест “ изцяло изчезва, оставяйки кадифена топлота върху тялото.

Зимна приказка - потребност от топлина​​​​​​​



През зимата най-добре се разкриват сладките, гурме аромати, които в други сезони могат да са прекомерно изтощаващи и задушаващи. Ванилия, канела, жасмин, фасул тонка, пачули - композициите с тези нотки обгръщат с топъл воал, давайки комфорт и наслада.

Освен това парфюмите с тях са чудесни за празниците и за ежедневна приложимост, тъй като за студения сезон те са доста деликатни и нежни.

Когато избирате най-подходящото благоухание, постоянно го тествайте върху кожата, защото въпреки всичко,при разнообразни хора нотките се разкриват малко (или даже трагично!) по разнообразни способи. Именно вашето чувство за парфюма и комфорта би трябвало да бъдат предпочитани критерии при избора на точния.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР