Не е необходимо да се правят масови ваксинации срещу вируса

...
Не е необходимо да се правят масови ваксинации срещу вируса
Коментари Харесай

СЗО: Няма нужда от масова ваксинация срещу маймунската шарка

Не е належащо да се вършат всеобщи имунизации против вируса на маймунската едра шарка, който сега визира някои елементи на света. Това съобщи почитан чиновник на Световната здравна организация (СЗО).

Д-р Силви Бриан, шеф на отдела за подготвеност и предварителна защита на епидемии и пандемии в СЗО, приказва на специфичен брифинг за страните членки на организацията по време на 75-ата Световна здравна асамблея на тематика " Епидемията от маймунска едра шарка в доста страни ".

" Това е зоонозна болест, което значи, че се предава от животни. Но за жалост към момента не знаем какъв е животинският контейнер за този вирус ", сподели тя.

Бриан съобщи, че болестта е ендемично допълнително от девет страни в Африка, където през последните години е имало огнища. " Досега ни поучаваха, че няма потребност от всеобща имунизация и няма потребност от огромни имунизационни акции ", добави тя.

Тя означи, че досега са обявени близо 200 случая по целия свят, и съобщи, че броят им може да се усили през идващите дни, защото това е " единствено началото на това събитие ".

" Не предлагаме забрани или ограничавания за пътешестване и би трябвало да продължим да оповестяваме за това, което знаем, какво се прави, и в действителност да успокоим обществеността. Въпросът е, че просто би трябвало да предприемем верните ограничения ", добави служителят на СЗО.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР