Не е моментът да се подписва договор, с който да

...
Не е моментът да се подписва договор, с който да
Коментари Харесай

Тагарев: Не е моментът да се дават 2 млрд. за армията

Не е моментът да се подписва контракт, с който да се ангажира вложението на над 2 милиарда лв. от бюджета за рационализация на армията, макар че и двата плана плануват разсрочване на заплащането в забележителен интервал. Това сподели в изявление за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев.

Според него военните покупко-продажби не би трябвало да бъдат залог за попречване на отрицателните последици след пандемията, защото не са от подобен огромен мащаб, че да могат да решат евентуалните проблеми с утежняването на икономическата конюнктура. От друга страна обаче не би трябвало и да се бърза в сегашната обстановка, защото тя не може да бъде планувана, изясни той.

„ Без да се замразяват тези планове, би трябвало да се отсрочи или да се удължи с няколко месеца най-малко вземането на дефинитивно решение и отиването към сключване на контракти, до момента в който не стане ясно, какво ще бъде въздействието на пандемията върху стопанската система на страната и до каква степен ще можем да си позволим да плащаме тези планове “, добави специалистът.

Проф. Тодор Тагарев изясни, че не вижда проблем при закъснение на осъществяването на задачите за качества на страните-членки в сегашната конюнктура. Пандемията и възможните стопански последици са изцяло задоволително пояснение и България няма да бъде единствената страна в веселба на някой от по-големите капиталови планове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР