Не е могло да се направи нещо повече за починалото

...
Не е могло да се направи нещо повече за починалото
Коментари Харесай

Бивш здравен министър за смъртта на 6-годишната Мими: Здравната система не е пазар

Не е могло да се направи освен това за умрялото момиченце. Има безпорядък в системата, само че дано тези две неща не се бъркат. Организационните проблеми са доста в здравната система.Това съобщи някогашният здравен министър и ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване - Мими Виткова в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

Припомняме, че 6-годишната Мария, която се бореше за повторно с левкемията, не съумя да завоюва борбата за живота си. Вчера момиченцето е издъхнало в детската онкохематология в Университетската болница "Царица Йоанна " в София.

"Смъртта на дете постоянно е покруса. Изказвам съболезнования към родителите. Подобни случаи имат и политически отенък. Голяма част от решенията са и политически. Лекарската политика е едно от направленията, които би трябвало да претърпят сериозна промяна. Много производители, които създават новаторски медикаменти са подготвени да ги изтеглят от българския пазар ", сподели още доктор. д.м.н. Антон Койчев.

"Трябва да се откри уравновесено решение за обществото що се отнася до медикаменти. Вместо да подобрим нещата, ние вършим единствено кавги в опазването на здравето ", добави Виткова.

"Родителите би трябвало да аплайват за лекуване на дете, кое към този момент лежи в болница. Това е неуместно. Здравната система не е пазар ", разяснява някогашният здравен министър.

"Няма планове на цената на лекарския труд. Хора, които непрекъснато дежурят и са избрали лекарската специалност получават доста ниско възнаграждение ", разкри Койчев.

"Надявам се, че гибелта на дребната Мими ще докара до по-добра организация ", приключи доктор. д.м.н. Антон Койчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР