Не е много премислен фактът, че г-жа Габриел първо говори

...
Не е много премислен фактът, че г-жа Габриел първо говори
Коментари Харесай

Христо Иванов зове ГЕРБ и ДПС: Да престанем да се занимаваме с ненаписаните чалга песни на г-н Пеевски

Не е доста обмислен фактът, че госпожа Габриел първо приказва с посланиците от Европейския съюз и Съединени американски щати, а по-късно даде изказване пред българската общност. Това сподели в предаването " България, Европа и светът " на Радио " Фокус " съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

" Не може да поканиш посланиците в качество си на външен министър във Външно министерство и да ги запознаеш с чисто партийна позиция по вътрешнополитически проблем по отношение на образуването на държавното управление в България. Това издава съгласно мен неверна преценка. И тук госпожа Габриел явно е била сложена от господин Борисов в тази сложна обстановка. Така че укорът ми не би бил ориентиран към нея. Г-н Борисов, съгласно мен, още мисли по какъв начин да отговори на това, което ние слагаме на масата и се надявам да спре с сходни ходове: да се крие зад Габриел, да се крие зад Пеевски, а да поема отговорността за бъдещето на страната. И да почнем договаряния по това, което сме поставили като тематики и като оферти, тъй като става дума за извънредно съществени и бих споделил съдбоносни въпроси, които би трябвало да бъдат решени. И тези въпроси би трябвало да бъдат решени, без значение от това дали ще отидем на избори или не. Който си мисли, че като отидем на избори тези въпроси ще изчезнат, надълбоко се лъже. Мога да предскажа, че в деня откакто се събере Народното събрание същото наличие, което има в този меморандум, ще бъде съществена политическа тематика . Така че по-добре в този момент да се разберем съществено и отговорно за страната, в сравнение с криейки се от отговорността си, да оставим да отидем на избори и по-късно отново би трябвало да се разберем по тематики ", разяснява Христо Иванов.

Според Иванов, най-лесното би било от ГЕРБ да излязат с насрещни оферти, само че те такива нямат, и ще им е мъчно да формулират нещо доста друго от това, което не е поставено на масата. Затова се натъртва на " солта и пипера, на прилагателните и евтината вестникарска стилистика ".

Относно лансирането на концепцията, че Христо Иванов кадрува сега, той отговори, че всичко това са " претекстове от ненаписана чалга ария, за което господин Пеевски явно има гений ".

" Ние напълно искрено и ясно слагаме въпроса за кадруването – да, по какъв начин да става то, даваме кардинални решения. Защото да, аз нямам никакъв проблем и благодаря за рекламата, ние зад такива имена, като Андрей Янкулов за позиции, които са избираеми от Народното събрание, бяхме застанали с най-голяма наслада, и в това няма никакво удивление. На мен ми е по-интересно по какъв начин човек, който е виновен за избирането, за натрисането на България на Гешев и на Цацаров, седи, раздава оценки и ни занимава с пошлата си стилистика. Г-н Пеевски желае да закара страната на избори. И тука желая да се обърна към Борисов и към по-зрелите хора в Движение за права и свободи, тъй като там явно неговата некадърност да организира политически курс беше оценена и по тази причина беше му назначен опекун – втори съпредседател. Искам да се обърна към тях и да им кажа: ние сме подготвени за избори. На фона на това, което виждате през днешния ден, нашата позиция за корупцията, за регулаторите, за правосъдната система, за службите, ние нямаме проблем да пускаме поддръжка от нашите гласоподаватели, само че цената за страната ще бъде тежка. И по тази причина моят апел е да престанем да се занимаваме с ненаписаните чалга песни на господин Пеевски и да почнем да водим съществени договаряния с господин Борисов, със съществени причини . Чакаме насрещното предложение на ГЕРБ по тематиките, които сме сложили ", добави Христо Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР