Не е много голям шансът „Обединени патриоти“ да продължи да

...
Не е много голям шансът „Обединени патриоти“ да продължи да
Коментари Харесай

Каракачанов скочи на Бойко: Субсидиите за партиите няма да бъдат намалени

Не е доста огромен шансът „ Обединени патриоти “ да продължи да съществува. Явно някои мои сътрудници не могат да преживеят унизително ниските си резултати /визира „ Атака “/. Вместо да си зададат въпроса за какво стигнаха до тук, те се чудят по какъв начин да омаловажат постигнатото от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи пред бТВ водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов.
"Няма да ставам звероукротител. Още предходната година ноември месец смъкнах синята каска и споделих: "До тук " ", посочи Каракачанов по отношение на следващите обвинявания от страна на Волен Сидеров, отправени през вчерашния ден, че резултатът на Вътрешна македонска революционна организация на европейските избори не идва от почтен избор.
„ Г-н Сидеров обича доста да лъже”, съобщи още той. „ Една договорка с американците – с какво тъкмо могат да оказват помощ американците на Вътрешна македонска революционна организация?! Да кажеш, че поради договорката някой от някъде е налял гласове?!”, възмути се Каракачанов и добави, че не може да си част от ръководството и да приказваш като съпротива, министър на партия „ Атака” взе участие в договарянията за закупуването на F-16.
Ако някой се интересува по какъв начин по този начин Вътрешна македонска революционна организация е събрала 7% на европейските избори, Каракачанов предложи да се чете социологията.
Министърът на защитата разяснява и договорката за изтребителите. Над 1,6 милиарда $ е сума, на която България няма да се съгласи, изясни Каракачанов във връзка предлаганото към този момент от Съединени американски щати: "Те дават таван, до който американското държавно управление може да подписа контракт. Това не значи, че България ще се съгласи или ще заплати такава цена ".
Още се договаря, само че компромис с въоръжението и поддръжката няма да се прави, безапелационен е министърът.
Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да бъде подписан до края на лятото.
По мотив дотациите за партиите, Каракачанов изрази мнение, че те няма да бъдат понижени.
Съществува и вид, при който може да бъде подложен таван на дотацията. Той обаче още веднъж нямало да подсигурява равнопоставеност, счита ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация.
"1 лев е алегорично, само че пък, както виждате, с тематиката със дотациите опозицията постоянно спекулира, когато е в съпротива, а когато е във властта, не прави нищо. Ето в този момент министър председателят им предлага едно решение, Народното събрание ще го разиска. Дали ще отидем на този вид или на вид, при който дотацията има таван - отново няма да има равнопоставеност. Ако една партия е взела 300 000 гласа, дали ще вземе 300 000 лева или по 10 000 лева, а друга партия е взела 1 млн. гласа - дотацията отново не е равнопоставена. В Германия законът е доста простоват. Има избрана дотация, само че над някаква рамка - да вземем за пример 5 млн. - няма дотация ", сподели Каракачанов.
"Ако търсим вид, при който партиите да бъдат финансирани от страната, с цел да не бъдат подвластни от външно финансиране, това сякаш е по-добрият вид, в сравнение с да ги лишиш от дотация. Въпрос на разискване е, ще има спор ", сподели още водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР