Не е малка вероятността следващият ми мач да е отново

...
Не е малка вероятността следващият ми мач да е отново
Коментари Харесай

Тервел Пулев е Спортист номер 1 за месец декември

Не е дребна вероятността идващият ми мач да е още веднъж в България. Това съобщи награденият за Спортист номер 1 за месец декември Тервел Пулев, съобщи кореспондент на БГНЕС. Българският боксьор завоюва интерконтиненталната купа на WBA в полутежка категория след триумф над американеца Дешон Уебстър в 12-рундова борба след единомислещо съдийско решение. На срещата в Пресклуб „ България “ участваха още треньорът на Тервел – Михаил Таков, и боксовият арбитър и член на УС на Българския боксов съюз Венцислав Николов.

„ Радвам се за тази премия. Не, въобще някакви такива правила, нормативи за осъществяване нямаме. Имаше хора, които недоволстват и споделят, че играя с по-слаби съперници – това беше един метод, да вляза в професионалния бокс, да се приспособявам, това е г/д друг спорт, да привикна. Мачът декември месец потвърди, че пътят е бил верен, тъй че нямам съответно заложена цел какъв брой мача да осъществим, въпросът е чисто спортно-технически нещата да се случват – тогава значи, че задачата е вярно направена “, стартира той.

„ Има проучвания в аматьорския и професионалния бокс – някои дребните категории по-бързо се развиват, като ракета се изстрелват и по-бързо залязват, тежките категории по-късно се развиват, имат по-голямо дългоденствие, мога да дам образци с доста боксьори, които са достигали 50 години на кръга, а Тервел още не е минал 40-те “, разяснява по отношение на спортното дългоденствие в бокса треньорът му.

Таков и Николов обърнаха внимание на дуела на Тервел с Уебстър. „ Първо, отдалеко двамата обсъждаме всеки един миг и вид, какви неща да бъдат в дадените рундове. По-голяма част от феновете чакат бърз нокаут, в никакъв случай не може да се угоди на феновете. Мога да кажа, че беше доста интелигентен, остроумен съперник, с една добра тактичност в 2-3 разновидността, по какъв начин да отвърна, по какъв начин да влиза с глава – във всичките тези моменти трябваше да избегнем пострадване. При една среща от 12 рунда, това си едно футболно полувреме, освен това на високо движение и всяка една неточност се санкционира. Тервел правеше доста положителни комбинации, не рискуваше и справедливо завоюва този пояс – това му дава самочувствие в последващи борби, да не забравяме, че това беше първият му мач в 12 рунда “, показа Таков.

„ От името на Българския професионален боксов съюз и от персонално мое име желая да поздравя Михаил Таков и Тервел Пулев за метода, по който организираха тази среща и метода, по който проведоха дуела в България. Противникът беше от изключителна класа, имам забележки към рефера, тъй като сред 3-и и 5-и рунд той трябваше да получи публично предизвестие за редовно влизане с глава, само че все пак успеха на Тервел беше безапелационна. Това е последното ходило на Тервел в „ предучилищна възраст “, в случай че мога по този начин да се изразя, оттук насетне го чакат 12-рундови мачове и дай Боже, огромната купа на WBA да пристигна още веднъж в България “, сподели Николов.

Самият Тервел не знае още какво го чака през 2020 година на боксовия кръг. „ Все още нямаме съответен проект за 2020, ние би трябвало да сме готови, когато има нещо съответно, ще го разберете и вие. Доколкото знам се водят договаряния сред брат ми и Джошуа, повече не мога да кажа, тъй като това са неща, които не са конкретизирани. Няма такова нещо по отношение на мач през март. Не е дребна вероятността идващият ми мач да е в България. Защо не и в различен град, да речем на морето през лятото? Има толкоз хубави зали “.

„ По-рязък удар, по-бърз, по-изненадващ удар, в тази част би трябвало да се работи – да има добра отбрана, да има бърза мисъл, а когато има бърза мисъл, ръцете и краката да са в синхрон. Когато един играч не е квалифициран и се опита да го направи на кръга, тогава тялото отхвърля и не се получават нещата, които желаеме да се случат “, изясни Таков по отношение на това какво би трябвало да усъвършенства в играта си Тервел. Треньорът добави, че съгласно него в последните десетина години в бокса огромната разлика спрямо преди са множеството състезатели от разцепилите се огромни блокове, визирайки Югославия и Съюз на съветските социалистически републики, както и наличието на повече гении от Азия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР