Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през

...
Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през
Коментари Харесай

Радев: Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през ден?

„ Не е ли необичайно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министри? “

Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти във връзка предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев за промени в изпълнителната власт . Той акцентира, че когато е назначавал служебни държавни управления, политическите сили не са можели да си помислят за сходно вмешателство .

„ За външно министерство стана ясно, само че кой поръча промяната на министъра на земеделието “ , попита президентът.

„ Няма да се греша в решенията на министър-председателя за състава на служебния кабинет, само че ще упорствам и той да си съблюдава обещанието, че ще предложи кабинет равно далечен от всички партии. В петък ще поканя господин Главчев да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии “ , добави Радев във връзка предлагането отпред на Министерство на външните работи да застане Даниел Митов .

Според президента има доста дипломати , които имат качествата да бъдат министри и постоянно може да бъде определен един заслужен претендент.

Припомняме, че служебният министър председател предложи рокадата в министерството седмица, откакто встъпи в служба. Това се случи посредством прессъобщение, изпратено минути преди 22:00 часа в понеделник . В момента Митов е депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, както е и заместник-председател на партията . Той е бил длъжностен министър на външните работи в държавното управление „ Близнашки “ и във втория постоянен кабинет „ Борисов “.

Същевременно на 9 април Стефан Димитров , който е посланик от кариерата и дипломат в Черна гора, пое поста на външен министър, макар че първата кандидатура бе на Ивайло Ценов .

Във вторник Главчев изиска да бъде заменен и земеделският министър Кирил Вътев , като мястото му да заеме – Георги Тахов . Причината – напрежение и неодобрение в аграрния отрасъл.

Димитър Главчев пред службите: Вие сте основата на националната сигурност на страната

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР