Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през

...
Не е ли странно министър-председател да си сменя мнението през
Коментари Харесай

Радев: Не е ли странно премиер да сменя мнението си през ден?

„ Не е ли необичайно министър-председател да си сменя мнението през ден и през ден да сменя министри “. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

От думите му стана ясно, че той няма да утвърди с декрет новите министри най-малко до петък, когато вика на диалог служебния министър председател.

 Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ България 3 мин. Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ  Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов България 2 мин. Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години  В Народното събрание събират подписи за избор на съмнение против кабинета на Димитър Главчев България 2 мин. В Народното събрание събират подписи за избор на съмнение против кабинета на Димитър Главчев  Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ България 3 мин. Асен Василев: Не чакам на идващите избори да си взаимодействаме с ГЕРБ  Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов България 2 мин. Слави Трифонов: Кабинета „ Главчев “ го ръководи Бойко Борисов  Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години България 3 мин. Борисов: С ПП-ДБ и Движение за права и свободи говорихме по какъв начин ще сме един блок за идващите 10 години  В Народното събрание събират подписи за избор на съмнение против кабинета на Димитър Главчев България 2 мин. В Народното събрание събират подписи за избор на съмнение против кабинета на Димитър Главчев

„ В петък ще поканя господин Главчев, с цел да обсъдим неговите оферти, които не могат да включват заместник-председатели на политически партии. Досега аз не съм назначавал такива в длъжностен кабинет “, уточни още той.

Президентът разяснява, че е невероятно съгласно Конституцията да има " избор на съмнение " против длъжностен кабинет.

На 15 април служебният министър председател Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър.  В предлагането до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов. 

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците, от друга.

А през вчерашния ден стана ясно, че Главчев предлага още една лична промяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев  да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните  и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР