„Не е ли нормално ние, родителите на Стоян, да бъдем

...
„Не е ли нормално ние, родителите на Стоян, да бъдем
Коментари Харесай

Родителите на двойния убиец Чане разкриха последните му думи

„ Не е ли обикновено ние, родителите на Стоян, да бъдем извикани и да го разпознаем след гибелта му? Казват, че самичък се е прострелял. Докато не го забележим, няма да повярваме “, безапелационни са пред "Трафикнюз " Георги и Павлина Зайкови - майката и бащата на Стоян Зайков, който умъртви двама души и по-късно се самоуби.

През последните два месеца те не стопират да задават въпроси какво тъкмо се е случило. Разговорят със хората от Костенец и се пробват да наредят пъзела по какъв начин се е стигнало до тук?

Три натрупа за 20 дни шокираха Костенец Убийствата на Милена Шишкова и Валентин Петров подвигнаха на крайник целият запас на Министерство на вътрешните работи през април. А едно дете остана кръговиден сирак. През цялото време до момента в който проверяващите издирваха Чане, родителите му всеки ден са били разпитвани.

Баща му даже бил подложен на детектор на лъжата. Подозирали ги, че крият информация за сина им, описват Георги и Павлина. Резултатите от полиграфа посочили, че той в действителност незнае какво се е случило и къде е сина му. „ Ако знаехме нещо, в случай че се беше свързал с някой от нас, нямаше да крием.

Хората мъчно ще ни схванат. На никой не поисквам да му се случва това. И дано се опитат да не ни съдят, по тази причина че желаеме да го забележим и изпратим. Не е правилно, че сме били в неприятни връзки.

Обичаме сина си. Внукът ни също страда. Сбогувахме се с майка му, в този момент е ред да отдадем респект и на татко му. “, споделя Георги.

На 29 май, когато Стоян Зайков бе открит, проверяващите оповестиха, че са създали всичко допустимо да бъде арестуван жив. Но не съумели. На другия ден очевидци твърдяха, че са чули повече изстрели, от колкото публично оповестиха.В Костенец мненията са спорни.

Много от живеещите в града не имат вяра Чане да е протегнал ръка на живота си. Не имат вяра, че е протегнал ръка и на жена си. Синът му Стивън също отхвърля да повярва, че татко му е палач.

15-годишният юноша бил мощно завързан към татко си. Източници на изданието разкрили, че Зайков оставил обръщение на сина си, в което засвидетелствал обичта си към него.

Тялото на Стоян Зайков към момента е в камера в Съдебна медицина, настояват от Окръжна прокуратура –София. Причината два месеца да не бъде осъществена траурна гала била назначените спомагателни експертизи за определяне на гибелта.

Официалната версия на Министерство на вътрешните работи бе, че Чане се е прострелял с преправена ловна пушка в гърдите откакто е бил обсаден от служителите на реда. Независимо от това назначените спомагателни експертизи били наложителни.

"Като го погребем, може и да намерим сили да разкажем каква е истината за сина ни. Много неща погрешни се споделиха за него. ", споделят Георги и Павлина. До момента те са изпратили две тъжби в прокуратурата с молба да им върнат тялото на Стоян Зайков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР