Не е лесно да се прави наука у нас. През

...
Не е лесно да се прави наука у нас. През
Коментари Харесай

Министър Денков: Учебната година беше толкова успешна, колкото са били и присъствените учебни години

" Не е елементарно да се прави просвета у нас. През последните години има развиване. Бих желае тези промени да се случват по-бързо ".

Това сподели служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз.

" Матурите бяха една от първите и най-отговорни задания пред нас. Няма индикации за някакви съществени проблеми с тях. Можем да си отдъхнем, че се справихме с екипа ми, за което благодаря на сътрудниците ", сподели още той.

" През образователната 2019/2020 година главният въпрос беше дали ще я спасим. Беше спешна година. Следващата година беше по-подредена, нямахме изтърван материал. Учебната година беше толкоз сполучлива, колкото са били и присъствените образователни години. Онлайн образованието, обаче докара до по-голямо натоварване. Всички желаеме просветителната система да отиде на друго равнище ", разяснява проф. Денков.

По думите му няма отклонения от резултатите на учениците. Думите му са във връзка петиция на възпитаници, които желаят преразглеждане на скалата за точкуване по някои от предметите.

„ Няма по какъв начин да стане. Резултатите са подготвени. Резултатите демонстрират, че някои от учениците са се справили сносно “, посочи просветният министър.

По отношение на удължаването на образователната година, проф. Денков разяснява: „ Училищата, приключили своя образователен проект, сами вземат решение дали да продължат работата с учениците. Това се прави, с цел да могат всички учебни заведения да завършат плануваните дни образование. Това е по решение на педагогическите колективи “, разясни той.

Във връзка с новата стратегия, по която 30 000 възпитаници ще летуват гратис на море, проф. Денков посочи: „ В това число се включва и педагогическия личен състав. Освен това от едно учебно заведение ще могат да почиват до 165 деца, 500 лв. е закрепената сума за едно дете. 15 милиона лв. към този момент са заделени за тази цел. Мярката е за подкрепяне на българския туризъм “. Министърът посочи, че не е наложително да се почива на море, може да е и на планина. Всяко учебно заведение ще би трябвало да предложи услугите на три туроператора, от които да се избере най-хубавата оферта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР