Не е лесно да се изгради обща регулаторна рамка за

...
Не е лесно да се изгради обща регулаторна рамка за
Коментари Харесай

Еврокомисарят по храните каза тежката си дума за двойния стандарт на продуктите

Не е елементарно да се построи обща регулаторна рамка за качеството на храните, сподели еврокомисарят по опазване на здравето и храни Витенис Андриукайтис след края на неофициалното съвещание на министрите по опазване на здравето на Европейски Съюз. Безопасността на храната е обезпечена на всички места, означи Андриукайтис и добави, че всички са срещу разновидностите Европа да е на две или повече скорости във връзка с качеството на храната и жителите би трябвало да са равнопоставени, предава Българска телеграфна агенция.

В рамките на обща селскостопанска политика може да бъдат подтиквани производителите, само че не е допустимо да имаме обединен повсеместен инструмент, добави той. По думите му обща методология може да помогне за уеднаквяване на стандартите. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев сподели, че няма да бъде разрешено българските жители да се хранят с по-нискокачествена храна спрямо тази в западните страни.

Освен въпроса за здравословното хранене на децата по време на съвещанието е била обсъждана и тематиката за достъпа до медикаменти. Според Андриукайтис би трябвало да се обезпечи еднакъв достъп в обществените системи и да бъдат защитени жителите от дефицит на медикаменти.

Разходването на обществените средства за медикаменти също са били тематика на полемиките, като дружно с Европейска комисия ще бъде разисквано и взето решение, което ще даде добавена стойност за всеки европейски жител, сподели министър Ананиев. По думите му работна група ще предложи нов модел за оценка на здравните технологии. Еврокомисарят Андриукайтис акцентира, че качествата на медикаментите в страните е еднообразно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР