Не е лесно баща ти да е президент и футболна

...
Не е лесно баща ти да е президент и футболна
Коментари Харесай

Тимъти Уеа: Син на президент и футболна легенда е новата звезда на ПСЖ

Не е елементарно татко ти да е президент и футболна легенда. 18-годишният Тимъти Уеа, наследник на някогашния футболист и сегашен политик в Либерия - Джордж Уеа, носи тежко име на гърба си. Младокът играе за Пари Сен Жермен. Все още не е роден през 1995, когато татко му е джентълмен на " Златната топка " и бележи един от най-великите голове в историята с фланелката на Милан.



Вече е част от националния тим на Съединени американски щати, където е роден. Ще бъде на 26 през 2026-та година, когато родината му приема Световното състезание дружно с Канада и Мексико. Вече означи първия си гол за Щатите през май, а в лятното турне на парижани блесна с дебютно попадение против Байерн (Мюнхен).

 Снимка 372282
Източник:

Баща му също игра за ПСЖ през 90-те. " Не виждам името на гърба си, единствено почитателите го вършат. Не усещам напрежение - просто играя и давам всичко от себе си ", показа младият Уеа след загубата на неговия отбор от Арсенал с 1:5.

Играе на позицията централен нападател. Притежава страхотна техника, скорост и атлетизъм. Головият му усет пролича и в конфликта за Суперкупата на Франция против Монако. Парижани попиляха " монегаските " (4:0), а Уеа осъществя едно от попаденията.

 ПСЖ опустоши Монако и сграбчи Суперкупата на Франция
ПСЖ опустоши Монако и сграбчи Суперкупата на Франция

Джанлуиджи Буфон направи формален дебют за " принцовете "

Все още не е дриблирал от своето наказателно поле до противниковата врата, с цел да вкара гол като татко си. Но означи ужасно попадение с бомбен шут от отдалеченост, оформяйки хеттрик за Съединени американски щати против Парагвай в Световното състезание за юноши до 17.



В момента е немислимо някой от младите нападатели на ПСЖ да пробие в първия състав. Там титуляри са Неймар, Единсон Кавани и Килиан Мбапе. " За мен е привилегия да съм измежду такива международни звезди. Наблюдавам ги непрекъснато, абсорбирам колкото мога. Гледах ги и на Световното състезание. Трупам убеденост към тях. ", споделя Уеа.

 Снимка 372283
Източник:

" От Америка съм и играя със сърце. При нас американците го има този миг - опитваш се да даваш всичко от себе си всеки ден на подготвителното игрище ", добавя геният. " Продължавам да виждам видеа от мачовете на татко ми. Понякога копирам негови придвижвания, само че на терена виждате единствено и само Тимъти Уеа, подсигурявам! ".

превод от dailymail
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР