„Не е коректно страни, които са сключили договор помежду си,

...
„Не е коректно страни, които са сключили договор помежду си,
Коментари Харесай

Иван Аспарухов: Община Мездра ще осигури обществен превоз на пътниците до всички населени места в общината

„ Не е правилно страни, които са сключили контракт между тях, да обясняват своите взаимоотношения посредством медиите. “ Tака кметът на община Мездра Иван Аспарухов разяснява изказванията на господин Цветан Тодоров, шеф на „ Цветина - Мездра “ ЕООД, пред Информационна организация BulNews по отношение на контракта за публичен транспорт на пасажери по автобусни линии от общинската и републиканската транспортни схеми, подписан сред Община Мездра и транспортната компания.
В обявата господин Тодоров насочва погрешни изказвания, касаещи Община Мездра, заради което публикуваме част от въпросния контракт. От него излиза наяве, че не дава отговор на истината изказванието на господин Тодоров, че „ договорът… е изминал “ , защото според член 1, алинея 2 от контракта той е „ с последна дата на осъществяване 10.08.2022 година или до подписване на контракт след извършена процедура по реда на Закона за публичните поръчки “.
Не дава отговор на истината и изказванието на господин Тодоров, че „ към днешна дата Община Мездра не си е изплатила отговорностите към „ Цветина “ по отношение на обезщетенията на безплатните и понижени цени за пътешестване на някои категории жители, по силата на подписаното в допълнение съглашение към контракта за публичен транспорт на пасажери “. Съгласно член 3, алинея 1 от горецитирания контракт, заплащанията по него се правят „ с лед приемане на средства от централния бюджет и показване на информация от Изпълнителя “ .
Към момента община Мездра има да получава от централния бюджет: 4 334.51 лева - за компенсиране на превозвача за осъществените транспорти по понижени цени на възпитаници, и 389.22 лева - за компенсиране на превозвача за осъществените безвъзмездни транспорти на ветерани от войните. След превеждането на тези средства от централния бюджет Община Мездра незабавно ще ги изплати на превозвача. Направените действителни разноски за транспорт на възпитаници се правят постоянно и в период от образователните заведения.
Относно изказванието на господин Тодоров, че община Мездра употребява външни, а не локални превозвачи „ за техните мероприятия, за пътуванията на креативните колективи и за изпълняването на интернационалните курсове с разнообразни делегации “ , изборът на транспортьор се прави въз основата на препоръчаните конкурентни цени, респективно - финансово най-изгодната оферта.
„ Договорите са за това - да се извършват, а не да се разясняват едностранно “, сподели в умозаключение Иван Аспарухов.
В момента Община Мездра търси разновидности за покриване на автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми, в това число посредством оповестяване на единични автобусни линии с Решение №489/ 30.06.2022 година, и в най-скоро време ще обезпечи публичен транспорт на пасажерите до всички обитаеми места в общината.
Община Мездра приканва „ Цветина - Мездра “ ЕООД, като водач в региона на автобусния превоз и дълготраен сътрудник на Общината, да взе участие в публичната поръчка, която ще бъде оповестена, за публичен транспорт на пасажери по автобусни линии от общинската и републиканската транспортни схеми!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР