Не е констатирано прекъсване на излъчванията на предавателните станции на

...
Не е констатирано прекъсване на излъчванията на предавателните станции на
Коментари Харесай

КРС: Няма прекъсване на излъчванията на предавателните станции на БНР

Не е установено спиране на излъчванията на предавателните станции на БНР от КРТЦ Витоша на 4 октомври в София. Това е открила инспекция на КРС след сигнал от управлението на радиото, че е предотвратило ново прекъсване на излъчването на стратегия Хоризонт.
Actualno.com напомня, че преди дни шефът на радиото Светослав Костов популяризира новината за нов опит за прекъсване на излъчването на Българското национално радио. Той бил предотвратен от управлението на радиото. Това се е случило предходната седмица. В края на работния ден в четвъртък НУРТС уведомила с писмо БНР за профилактика, планувана да трае през целия идващ ден. Така на 4 октомври е трябвало да замлъкне освен " Хоризонт ", само че и радио " София ", и " Христо Ботев " за времето от 9 до 17.00 часа.
Писмото в КРС е входирано на 4.10.2019г. в 13:23 часа от БНР, прецизират от регулатора. С него КРС е известена, че управителният съвет на БНР е взел решение и възразява против осъществяването на профилактика посредством прекъсване на предаватели, находящи се на Комплексен радиотелевизионен център (КРТЦ) Витоша (Копитото). Към писмото е приложена преписка сред БНР и „ НУРТС БЪЛГАРИЯ “ ЕАД (НУРТС). С писмо изпратено по е-поща на 03.10.2019 година, НУРТС припомня на БНР, че на 04.10.2019 година e планувана годишна техническа профилактика на предаватели, излъчващи стратегии на БНР, както и е поискано до края на работния ден на 03.10.2019 година, категорично документално единодушие на радиото за провеждането й. Посочено е, че плануваната профилактика за 04.10.2019 година за времето от 09:00 ч. до 17:00 часа, на КРТЦ Витоша е според приложена Заповед на НУРТС № 8242180533/14.11.2018 година за годишни механически профилактики за 2019 УКВ технология БНР и в осъществяване на подписания сред БНР и НУРТС контракт за ефирно разпространяване на радиопрограми, написа БГНЕС.
С писмо от 03.10.2019 година, БНР е уведомило НУРТС, че изрично възразява против провеждането на профилактиката на 04.10.2019г. и предлага същата да бъде осъществена след 10.11.2019 година
Планираната профилактика е в осъществяване на координиран график, направен по силата на член 5.1.4 и член 5.2 от контракта сред НУРТС и БНР за ефирно разпространяване на радиопрограми. Извършването на техническа профилактика на предавателя е в сходство и с т. 2 от Приложение № 5 към член 10 от Техническите условия за работа на електронни съобщителни мрежи от радиослужба радиоразпръскване и оборудванията, свързани с тях, признати от КРС и се прави най-малко един път в годината.
Във връзка с провеждания от КРС всекидневен мониторинг на радиочестотния набор и следващ разбор, на 04.10.2019 година, в гр. София, не е установено спиране на излъчванията на предавателните станции на БНР от КРТЦ Витоша.
Предвид изложените обстоятелства и осъществения мониторинг дейностите на двете сдружения не опонират на нормативната уредба, следена от регулатора, и са свързани със отговорностите им по контракта за ефирно разпространяване на радиопрограми, се показва в позицията на регулатора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР