Не е извършил никакво престъпление, категоричен е адвокатът муНаложиха му

...
Не е извършил никакво престъпление, категоричен е адвокатът муНаложиха му
Коментари Харесай

Обвиниха Живко Коцев  за аферата „Митници“

Не е направил никакво закононарушение, безапелационен е юристът му
Наложиха му 20 000 лева гаранция

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев получи обвиняване за аферата “Митници ”, оповестиха от Софийска градска прокуратура. Той ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група, дружно с някогашната шефка на Агенция “Митници ” Петя Банкова, татко и наследник Марин и Стефан Димитрови. Те са упрекнати за присъединяване в тайфа за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Живко Коцев бе разпитван с часове в Комисията за противопоставяне на корупцията. След това той отхвърли всевъзможен коментар. Стана ясно, че се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Наложена му е парична гаранция от 20 000 лв.. Адвокатът му Илиян Василев съобщи, Коцев не е направил безусловно никакво закононарушение.

Още при започване на абсурда Живко Коцев самичък изиска да бъде разпитан от прокуратурата и даже поискал да бъде предпазен очевидец. Във вторник шефът на ДАНС Пламен Тончев сподели, че Живко Коцев поддържал контакти със Стефан и Марин Димитрови още от времето, когато бил началник на ОДМВР-София. Заради това някогашният служител на реда №1 бил и наблюдаван. В медиите се появиха и фотоси на Живко Коцев с двамата, както и фрагменти на безценен часовник, за който се твърди, че му бил подарен от Димитрови. Шефът на ДАНС описа и че някогашният основният секретар е представял Стефан Димитров пред регионални шефове на Министерство на вътрешните работи в пограничните региони и казвал, че младият мъж е предприемач и би трябвало да му се оказва подпомагане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР