Не е изненадващо, че президентът заяви, че изборите ще са

...
Не е изненадващо, че президентът заяви, че изборите ще са
Коментари Харесай

Костадинов: Не е изненадващо, че изборите ще са през март, президентът върви по ръба на закона

" Не е изненадващо, че президентът съобщи, че изборите ще са през март. Така той заобикаля Конституцията, върви по ръба на закона. Основният претекст е да няма избори през зимата, с аргумента, че месеците ще са тежки ". Това съобщи в ефира на NOVA NEWS водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Този парламент е извънредно импотентен, тъй като " незапознат " е слаба дума. Дори да се сътвори кабинет, той няма да е постоянен. Положението даде спомагателна легитимация и самочувствие на президента. Слабостта на българския политически хайлайф, неговата безхаберност и инфантилност водят до изпъкване на президентската институция. Категорично срещу сме президентска република ", уточни той.

По думите му партиите, които са били в съпротива, в този момент се усещат в нещо като полувластова позиция. " От друга страна имаме креслива полуопозиция, която единствено отхвърля, без да дава оферти. Ние сме последователи на машинното гласоподаване. Сканиращите машини са били предмет на кръгла маса още преди 2 години. Странно е, че в този момент Движение за права и свободи не поддържа машините, остава се с усещането е, че казусът е в този, който ги управлява ", разяснява Костадинов.

Според него единственото единомислещо отхвърлено предложение е било това за премахването на " Информационно обслужване ". " Това беше наше предложение. Отхвърлянето му демонстрира, че казусът е в контрола на ИО. Това е паразитна институция, която би трябвало да бъде ликвидирана и разследвана ", безапелационен е той.

По тематиката с отчитането на налози на " Лукойл " у нас Костадинов акцентира, че е добра концепция, в случай че парите се насочат за обезщетения, само че при неналичието на бюджет е забавно по какъв начин ще стане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР