Не е изненада новата вълна на COVID-19, тъй като ние

...
Не е изненада новата вълна на COVID-19, тъй като ние
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: В България има много мощна антиваксърска кампания

Не е изненада новата вълна на COVID-19, защото ние сме с най-ниското имунизационно покритие в Европейски Съюз. Освен това българите живеят все едно няма вирус при нас. Дори някои наши сътрудници се изказваха спорно за имунизациите. Това съобщи членът на УС на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари доктор Николай Брънзалов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ В България има доста мощна антиваксърска акция “, означи той. „ Дали ще има наложителна имунизация в България ще бъде политическо решение. Ще има съществено опълчване на сходно решение “, счита доктор Брънзалов.

Във връзка с спомагателните хонорари за лекарите на първа линия в битката с Коронавирус доктор Брънзалов разяснява: „ В болничната помощ настъпиха най-големите катаклизми. Голяма част от сътрудниците желаят да се върне остарялата методика на възнаграждение на труда на първа линия. Най-лесно е да се каже, че има и неприятни сътрудници, които не са работили, само че на всички места има такива. Ако има такива, елементарно могат да бъдат открити, тъй като контролът е доста прецизен. Ние пазиме сътрудниците, които извършват отговорностите си, с цел да има успокоение в системата. Не може всички да се поставят под общ знаменател “, посочи представителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

Д-р Брънзалов бе безапелационен, че никой не е отказал обзор или контакт с болен от Коронавирус.

Той сподели още, че от сдружението са за прозрачността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР