Не е изненада, че животът след разхлабването на мерките, наложени

Не е изненада, че животът след разхлабването на мерките, наложени ...

Повърхности, които няма да искате да докосвате повече.


Не е изненада, че животът след разхлабването на мерките, наложени заради пандемията от коронавируса, няма да е същият. Хората по света вече са по-информирани за това как се предават вирусите и бактериите, и как трябва да се предпазват. Когато малко по малко животът ни започне да добива нормалност, все пак вероятно ще има неща и повърхности, които няма да искате да докосвате, защото са потенциални преносители на вируси. Кои са те?

Перилата на ескалатора

Следващият път, когато се качите на ескалатор сигурно ще се замислите дали да се докосвате до перилата му и да се подпирате. Обществените места, на които има подобни съоръжения, се пипат от стотици хиляди мръсни ръце на ден. Те са гладки повърхности, на които специалисти казват, че микробите се задържат най-дълго. Затова вероятно няма да искате да докосвате подобни повърхности.

Изворни чешми

Скоро всички паркове и градини ще бъдат отворени за разходки и обществено ползване. В тях има чешми, които ще бъдат достъпни отново. Те обаче надали ще бъдат така привлекателни, както преди. Стотици устни докосват тези чешми и надали ще ви хрумне да се наведете отново и да пиете вода от обществена чешма, която не се дезинфекцира.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
По публикацията работи: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg