Не е изненада, че българите, които се славят по света

...
Не е изненада, че българите, които се славят по света
Коментари Харесай

Големи неприятности за българите, точили неправомерно помощи в Англия

 Не е изненада, че българите, които се славят по света с " новаторското " си мислене, бързо се ориентираха в обстановката на пандемия и влязоха в следващата скица за непозволено източване на пари. Наши сънародници във Англия породиха подозрения за корист със обществени помощи, ориентирани към битката с ковид, заяви Нова телевизия.

" Имаше одит на една от стратегиите и в действителност ставаше въпрос за отклонени погрешно средства за над 26 милиарда паунда. Смята се, че става въпрос за проведена престъпност. Помощите се отпускат на юнашко доверие. Хората и компаниите пращат заявления. Има система, която разрешава това да стане онлайн. Проверките не могат да бъдат направени сега, в който аплайваш. Много се изкушават да споделят, че не работят, а в действителност не е по този начин. Това е елементарно доказуемо. Тук работи електронно държавно управление и може да се намерят инспекции в действително време. Презумпцията за непорочност е застъпена доста мощно. В България има хипотеза за виновност. Ако обаче те заловен, те чакат доста строги санкции. Българите може даже да бъдат екстрадирани ", описа Трифонова. 

По думите й обстановката с ковид се утежнява. Новите случаи единствено за ден са 17 000, а на умрелите - 148. " Вероятно ще се наложи национална обсада. Има градове, изключително студентските, които са под обсада. Полицията на няколко пъти приключи купони на младежи ", разясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР