Не е изключено политикът Даниел Лорер да има далечна роднинска

...
Не е изключено политикът Даниел Лорер да има далечна роднинска
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Моминското име на майка ми е Пардо – като фамилията на президентката на Мексико

Не е изключено политикът Даниел Лорер да има далечна роднинска връзка с новоизбраната президентка на Мексико Клаудия Пардо, за която се знае, че е потомка на български евреи. Оказва се, че дядото на Лорер по майчина линия е доктор с семейството Пардо. Той също обожавал естествените науки като биология, както и бабата и дядото на Клаудия Пардо.

Майката на първата жена-президент на Мексико също е била биолого и доктор.

 

Единственото, което Лорер знае по тематиката е, че Клаудия Пардо е потомък на български евреи, а най-любопитното е, че дядо му по майчина линия е Елиа Пардо. И въпреки да сочат рода Пардо за софийски, Елиас Пардо е роден в Монтана – тогавашен град Фердинанд. Като юноша обаче таткото на майка му развива афинитет към химията и биологията и като цяло към естествените науки и бива изпратен да учи медицина в София. От родителите си Лорер научил, че в последните години от следването си, Елиас Пардо остава да работи в столицата и става лекар-невролог. Бабата и дядото на Клаудия Пардо по майчина линия емигрират от България при започване на 40-те години на предишния век, а по Военновъздушни сили попаднал на репортаж, в който се споделя по какъв начин майката на Клаудия Пардо – Ани, става биолог и доктор.

Майката на Лорер – Матилда, е с моминско име Пардо, което прави съвпаденията много. Но не им е останало време да ревизират каква тъкмо и дали въобще имат родствена връзка с новия мексикански президент Клаудия Пардо.

 

Факт е, че Даниел Лорер е човек, който знае доста на брой непознати езици. Освен британски, той приказва немски, френски, съветски, както и иврит. Според него обаче за българските политици е наложително да владеят най-малко два непознати езика, защото това е от основно значение в връзката им с сътрудници от други страни.

Покрай многото места, на които е живял, си е дал сметка, че точно владеенето на непознати езици му е помогнало извънредно доста в работата.

 

Твърди, че идеята му в политиката е Варна и България. Още преди началото на предизборната акция вкъщи му си споделили, че на Европейския парламент ще гледат като на работно място – просто работиш в Брюксел за България, а живееш във Варна. Евродепутатите не отпътуват за Брюксел, а работят там дружно с сътрудниците си от други държави-членки на Европейски Съюз. През тези години съумял да сътвори редица положителни връзки с сътрудници евродепутати от Франция, Испания, Гърция и Румъния, които знаят, че желае да върне оня искра на Варна, който градът им е избран да има – на морска европейска столица. Неотдавна даже френският президент Еманюел Макрон предложи Варна за летен туризъм в едно свое изявление в обществените мрежи, а той му благодарил за красивата реклама на България.

 

С водещия претендент на президента Макрон за европейските избори – Валери Айе, Лорер се познават от политическите срещи за „ Обновена Европа “. Определя я като доста ерудирана, енергична, борбена и също й желае триумф, защото е уверен, че взаимната им работа в Европарламента единствено би била от изгода за страната ни.

Инфо: Уикенд

Тагове: Даниел Лорер Клаудия Пардо президент Мексико Елиас Пардо Матилда Пардо Валери Айе
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР