Не е изключено Областната болница да заведе дело срещу нападателката,

...
Не е изключено Областната болница да заведе дело срещу нападателката,
Коментари Харесай

Обмислят да съдят нападателката на медсестра от Спешно

Не е изключено Областната болница да заведе дело против нападателката, заскубала и нашамаросала здравна сестра в Спешно поделение. Ръководството към този момент няма дефинитивно решение, само че такова посягане над длъжностно лице не може да се подмине с лека ръка, споделят работещи в лечебното заведение.

Припомняме, че нападенията над медици са криминализирани, а локалната МБАЛ към този момент води сходни каузи против невъздържани пациенти. Най-известно на обществеността стана това против Димитър Костадинов от Момина клисура, който в припадък на гняв наби много по-възрастни от него лекарка и охранител.

Поредното нахлуване е станало през вчерашния ден. Пациентка с няколко тежки диагнози, измежду които и диабет, за следващ път потърсила помощ в Спешно поделение.

„ Тази жена постоянно ни посещава, този път два пъти за деня даже, описа доктор Албена Петкова. Имала стомашни болки и гадене. Заради диабета постоянно е преглеждана подробно, с цел да се избегнат опасности. Но тя има изключително нападателно държание, а отхвърля да се прегледа при психиатър. Винаги буйства, наскърбява, заплашва. Като чуе, че личният състав вика психиатър, става и напуща отделението, преди да е завършил прегледът “.

Вчера това се случило за следващ път, само че напрежението ескалирало още повече. На потегляне пациентката връхлетяла върху здравната сестра Гинка Лютова, до момента в който тя работела на компютъра по документите на различен болен. Служителката била заскубана и отнесла няколко шамара, без да знае с какво е заслужила такова оскърбление.

Наглостта й стигнала до такава степен, че след това се върнала при нощната промяна и отново потърсила помощ. Явно се е надявала другият екип да е по-благосклонен да търпи псувните и клетвите й. Пак се държала нападателно. Този път извиканият психиатър я заварил, преди да избяга, само че тя отказала и консултация, и настаняване в за профилирано лекуване. Вместо това си тръгнала.

Има разпореждане от полицията при идващото й посещаване с непочтено държание да се извика полиция и да се стартира процедура за наложително настаняване в Държавната психиатрична болница. Това може да стане с разпореждане на съда. За задачата околните и роднините би трябвало да спомагат на органите на реда и съда. Ако те откажат, това могат да създадат съседите и познатите. Процедурите са дълги, само че не е невероятно да се изпълнят, изключително в случай че нападателната пазарджиклийка е рискова.

Ако пък се окаже психологично здрава, е доста евентуално да дава отговор за безчинствата си пред съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР