Не е имало нищо подобно в човешката история, каза прочутият

...
Не е имало нищо подобно в човешката история, каза прочутият
Коментари Харесай

Чомски видя края на организирания живот на хората

" Не е имало нищо сходно в човешката история ", сподели фамозният проф. Ноам Чомски в септемврийско изявление за " New Statesman ". " Достатъчно възрастен съм, с цел да си спомня доста блестящо опасността, че нацизмът може да завладее огромна част от Евразия, което не беше безрезултатна паника. Американските военни плановици в действителност предвиждаха, че войната ще приключи с доминиран от Съединени американски щати район и с доминиран от Германия район. Но даже това, задоволително извънредно, не беше като края на проведения човешки живот на Земята, което ние сме изправени пред. "

Намираме се в удивително обединение на доста тежки рецесии, смята той.

Описвайки заплахите за света, той загатна нуклеарната война, екологичната злополука и внезапното утежняване на демокрацията.

Чомски американския президент Доналд Тръмп за прогрес в оправянето с първите две рискове, само че го укори, че не се е справил с последната.

" За утежняването на демокрацията стана смешка. Изпълнителната власт на държавното управление на Съединени американски щати е изцяло изчистена от всевъзможен дисидентски глас. Сега е останала група от подмазвачи ", сподели той.
 Коронавирус: Ноам Чомски упрекна Тръмп, че е отговорен за гибелта на хиляди американци
Коронавирус: Ноам Чомски упрекна Тръмп, че е отговорен за гибелта на хиляди американци

Работел за корпорациите и срещу междинната класа американци

Интервюто се организира преди първата среща на върха на Прогресивния интернационал, планувана за 18-20 септември. " Прогресив интернешънъл " е организация, основана от сенатора Бърни Сандърс и гръцкия някогашен финансов министър Янис Варуфакис, ориентирана към противодействието на десния авторитаризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР