Не е имало никакъв шанс Теодора да оцелее, разказа съдружникът

...
Не е имало никакъв шанс Теодора да оцелее, разказа съдружникът
Коментари Харесай

Съдружникът на загиналата гмуркачка: На тази дълбочина нямаше шанс да оцелее


Не е имало никакъв късмет Теодора да оцелее, описа съдружникът на починалата гмуркачка Костадин Георгиев пред Нова телевизия. "В този случай и двата разновидността са водели до гибел. При първия, когато са се пробвали да я издърпат, тя е махнала регулатора като споделила, че не й доближава въздух. Щяла е да се удави. При втория случай е декомпресия ", разясни Георгиев.
"Беше доста добър експерт. И постоянно усмихната, без значение дали имаше проблеми. Обучила е доста хора. Средно по 100 индивида на година минаваха през нашата школа ", сподели Костадин Георгиев.
"Дълбочинното втурване е съпоставимо с високопланинския алпинизъм, с изкачването на осемхилядниците. Повече хора са били на Луната, в сравнение с такива дълбочини. При такова гмуркане сте като в Космоса – в нещо като скафандър сте, с термобельо, тъй като е доста студено, във враждабна среда сте и сте доста уединен. Важно е от този случай да се извлекат нужните поучения, да се видят грешките. Теодора ще остане в нашите мемоари със своята лъчезарност ", сподели водолазът Михаил Заимов.
"Дайвът потегли съвършено. Достигнахме дълбочината. Нещастието се случи на 40-ия метър, в крайната фаза на дайва, където проблеми с ухото провокираха вертиго у Теодора, а по-късно и при мене. Теодора се държа безусловно героичен до последно. Тя просто беше сюрпризирана, както и аз, от обстановката. Не изпадна в суматоха. Но просто в един миг ресурсите свършиха. И тя се удави. Не знам по какъв начин ще пребивавам ", призна брачният партньор й Михаил Балабанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР