Не е имало каквото и да било компрометиране на военната

...
Не е имало каквото и да било компрометиране на военната
Коментари Харесай

Заков: Не е имало нужда от отбрана от самолета калпазанин

Не е имало каквото и да било компрометиране на военната сигурност на страната и на нейната национална сигурност. Това съобщи военният министър Драгомир Заков пред публицисти в коридорите на Народното събрание за самолета извършител, който кацна у нас от Унгария.

Той изясни, че има неща, които следствието би трябвало да обясни, това не е детайл на парламентарна активност. Къде е минал самолетът също занапред следствието ще открива.

Съгласно процедурите - националните и в границите на НАТО, не е имало никакво отклоняване от процедурите. " Работата със самолета извършител беше в извънредно комплицирана метеорологична конюнктура, мрачевина, за разлика от дейностите на Военновъздушни сили на други страни преди нас, където е било ярко при положителни метеорологични условия.
 Националното разследване поема случая със самолета пакостник
Националното разследване поема случая със самолета пакостник

Каква е повода за полета, кой е бил водачът и имало ли е пътник

Въпреки това, по думите на Заков, нашата защита е работила безусловно съответно, следвани са процедурите и тогава, когато Военновъздушни сили е трябвало да се намеси, задачата е била изпълнена даже с риск водачът да не може да се върне в точния момент в " Граф Игнатиево " преди бурята.

Военният министър още веднъж сподели, че всички процедури в НАТО са спазени, в това число и от позиция на двустранното съглашение с Румъния по презгранични интервенции. За защита българските Военновъздушни сили не са реагирали, защото са нямали и военна цел. Тези информации се препредават по линия на НАТО и информацията за самолета се е знаела още преди идването му.
 Малък аероплан извършител от Унгария кацна у нас
Малък аероплан извършител от Унгария кацна у нас

Прелетял, съпровождан от изтребители, през Сърбия и Румъния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР