Не е хубаво президентът Румен Радев да се държи като

...
Не е хубаво президентът Румен Радев да се държи като
Коментари Харесай

Социолог: Не е хубаво президентът Радев да се държи като политически девственик

Не е хубаво президентът Румен Радев да се държи като политически девственик, колкото и да са услаждат политическите популистически тези. Той имаше опция да направи проверка на държавното управление, която не откри нарушавания. Съжалявам, в случай че в президентството е изгоряло осветлението, само че не е удачна позата на човек, който занапред идва във властта. Това сподели социологът Георги Харизанов в предаването „ Офанзива “ по Канал 3.

„ Според мен, господин Радев направи един ход да застане в светлината на прожекторите и да покаже, че няма да извършва ролята на фикуса зад вратата. Има значение и това, че президентът беше побутван към сенките. Очевидно го пренебрегват “, сподели социологът Кольо Колев.

Според него президентът е направил един добър ход, заставайки на страната на публичното мнение. „ Той влезе в изострен прорез с помията, с която се пробват да го засипват “, добави Колев.

„ Не знам какви са проблемите, за които приказва президентът. Румен Радев не утвърждава, че България се е трансформирала в строителна площадка, само че хората няма да застанат зад него. Ако им кажете, че всичко стопира и няма да се строи и санира, надали ще има огромна поддръжка зад себе си “, съобщи Харизанов.

„ Самата скица на санирането е корупционна “, уверен е Колев. „ То се прави с едни пари на непозната сметка. Някои елементарни хора съумяват да вземат неща, само че печелят главно огромните играчи “.

Харизанов не се съгласи с тези изказвания. „ Бяха направени инспекции, които не потвърдиха злоупотреби. Освен това бяха подценени огромните компании, с цел да се поддържа дребният бизнес. Ползите за хората и това, че няма засечена нито една корупционна процедура е неоспорим факт “, акцентира съперникът на Колев.

„ Г-н Цветанов несъмнено доста губи от нападките против президента “, съобщи Колев. „ Президентът е бутан настрани. Има ниша в политическата среда у нас и тя бе запълнена от президента Радев. Въпреки това той няма да сътвори своя политическа партия “, предвижда социологът.

„ Нормално е да култивира доверие, някой който задава популистки въпроси. Нужда от опция може би има. Но този блян от време на време води до комични резултати. Явно няма огромна вълна и политически водач, който да я поведе “, разяснява Харизанов. Според него равнището на последователите, които се навъртат към президента е доста ниско и той откровено се забавлява с тях.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР