Не е хубаво представители на държавата да говорят, че се

...
Не е хубаво представители на държавата да говорят, че се
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не е хубаво държавни лица да говорят, че се вихри безнаказаност

Не е хубаво представители на страната да приказват, че се вихрела безотговорност. Така вицепремиерът Томислав Дончев разяснява думите на президента Румен Радев, че се вихрела безотговорност в страната. Румен Радев не е част от предизборната акция, президентът е активизиран, а той не е нито претендент за евродепутат, нито участник в изборите, заяви Дончев пред bTV във връзка апела на президента властта да се зарови в офшорки и компании на политиците.

„ Не е хубаво ръководител на страната да приказва по този метод. В последна сметка,
президентът Радев не би трябвало да е водач на опозицията, а да е представител на
страната. Безспорно е активизиран преди изборите – от позиция на медийно присъствие, реплики – явно е! ”, сподели Вицепремиерът.

България има проблем с корупцията и той би трябвало да бъде решен от всички – преди всичко от правораздавателната власт, след това и от правосъдната, отбеляза вицепремиерът.

Вицепремиерът сподели още, че службите се „ ровят ” за нарушавания и закононарушения непрекъснато. „ Резултатът не е безапелационен досега, това не значи, че в България няма проблем с корупцията и няма злоупотреби. Съгласен съм с апела за битка с корупцията. Във всяка развита страна има корупция, оставаше в България да няма, където нравите са по-ниски и държавният уред не е толкоз ефикасен.
България има проблем с корупцията ”, уточни Дончев.

По думите на вицепремиера, постоянно при информация за злоупотреби държавното управление взима ограничения. Той призна, че се случва обаче за нарушавания на политици да се схваща от медиите, макар превантивните дейности. Ролята на медиите, когато се приказва за битка с корупцията е, че публичният напън води до откриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации, добави Дончев.

Когато дефинитивно завърши инспекцията на всички къщи за посетители и бъдат открити злоупотреби с тях, би трябвало да бъдат върнати всички европейски пари. Ще бъде отворена специфична сметка, и в случай че Европейска комисия наложи наказания по оперативната стратегия, финансирала къщите, България ще си заплати санкцията с парите от тази сметка. Контролът по финансирането на плановете за къщи за посетители би трябвало да стане по-плътен, добави Дончев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР