Не е достатъчно само да бъде разрушен старият свят, трябва

...
Не е достатъчно само да бъде разрушен старият свят, трябва
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Христов, УНСС: Протестът има шанс само с ново поколение лидери

Не е задоволително единствено да бъде опустошен остарелият свят, би трябвало да се знае какво ще бъде издигнато на негово място, сподели в изявление за " Преди всички " проф. Ивайло Христов, учител в катедра " Медии и публични връзки " на УНСС.
Идеята " Всички вън " значително е деструктивна и национално безотговорна. Трябва да се знае какво ще се случи след това, акцентира проф. Христов.
Той окачестви митинга като центробежен, срещу това властта да се употребява за персонални облаги и предвижда, че игрите на задкулисието ще се опитат да го размият.

Без смислена съпротива и опция на статуквото една смяна мъчно може да пристигна, счита проф. Христов. Според него е мъчно да се предвижда по какъв начин ще се развие митингът, само че без ясна визия за бъдещето ще утихне.

" Вдъхновяващата сила ще стихне и ще се стигне до това, което към този момент сме преживявале - сякаш сменяме едни политици с други, а си остават същите. Протестът има късмет, единствено в случай че сътвори демократично придвижване с ново потомство водачи. Има смисъл единствено, в случай че тези млади образовани и интелигентни хора осъзнаят задачата си. Важно е някой да поеме по-късно отговорността за ръководството на страната. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР