Не е достатъчен само приемът на витамини. Освен тях трябва

...
Не е достатъчен само приемът на витамини. Освен тях трябва
Коментари Харесай

Правете това редовно и повишете имунитета си!

Не е задоволителен единствено приемът на витамини. Освен тях би трябвало да имаме здравословна диета и метод на живот подправен с придвижване и спорт. Едно от нещата, които в действителност могат да бъдат практикувани на всички места и имат необикновено въздействие върху тялото и здравето на човек, е йогата.

Различните асани (пози) в йогата, оказват помощ на разнообразни елементи на тялото, както от вътрешната страна, по този начин и извън.

Вижте кои са трите асани, които ще подтикват имунитета ви и ще го подобрят.



1. Детска поза

Това е една от най-лесните и много комфортни пози. Сгънете коленете си на пода, като седнете с пети върху тях, а след това вдигнете ръце поемайки въздух и ги поставете пред вас на пода, издишайки. Стойте по този начин за към 2 минути, като по-късно постепенно се изправите. 

Тази поза усъвършенства храносмилането, като тонизира коремните мускули. Също по този начин е доста потребна за облекчение на болките в гърба и в кръста. 

Важна отбелязка: Не практикувайте позата, в случай че имате проблеми или пострадвания свързани с колената или глезените.

2. Поза Кобра
 Стрес мениджмънт посредством техники за дишане и йога Стрес мениджмънт посредством техники за дишане и йога
Тежките дни на обществена изолираност, цифров живот и неразбираемо бъдеще са пагубни за нашата душeвност в случай че не се погрижим за своя разум и не търси...

Тази поза е също по този начин лесна и спомага действието и здравето на доста неща в тялото. 

Легнете по стомах, с компактно събрани крайници и опрени в земята длани, като лактите са паралелно на тялото, близко ситуирани. Вдишвайки изправте горната част на тялото и извийте обратно гръбнака си, като употребявате ръцете за опора. Не бързайте - действайте постепенно. Опитайте се да се задържите по този начин за към 25 секунди, като не спирате вярното дишане и след това постепенно се върнете, където бяхте първоначално.

Тази асана укрепва стомаха, ръцете, раменете и гърба, като също по този начин понижа напрежението и укрепва имунната система, стимулирайки белите кръвни кафези. Също по този начин спомага и покачва репродуктивната система и при дамите, и при мъжете.

При по-сериозен месечен цикъл или контузии на гърба, е по-добре да не практикувате тази поза. 


 Кое е добре да изберете за намаляване и еластичност - йога или зумба? Кое е добре да изберете за намаляване и еластичност - йога или зумба?
Йога и зумба са еднообразно известни и потребни за нашето здраве. Те са положителни за намаляване, поддържане на изправена стойка и положително здраве....

3. Поза Орел

Започнете с поза като за клек, като увиете десния си крайник към левия. Дясното ви бедро би трябвало да е оптимално над лявото. Кръстосайте ръце в зоната на лактите, а дланите се добират една в друга, все едно увивате и ръцете си една към друга, като лияни, а вие се пробвайте да вдигнете лактите, колкото можете повече на равнището на раменете. 

Направете 5-7 вдишвания в тази поза, а след това сменете посоката на ръцете и краката и повторете същото.

Тя усъвършенства работата на кръвообращението и по този метод подтиква имунитета, като също по този начин ускорява концентрацията и сполучливо спомага елиминацията на токсините от тялото. 

Не е добре да се практикува от бременни дами или хора с засегнати крака.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР