Не е добре вашият матрак да стане склад на мръсотията

...
Не е добре вашият матрак да стане склад на мръсотията
Коментари Харесай

Причината, която ще ви накара веднага да изчистите своя матрак

Не е добре вашият матрак да стане склад на мръсотията и праха. най-малко един път на година е целесъобразно да почиствате матракът, на който спите. Не е задоволително единствено да сменяте чаршафите, би трябвало да помислите и за самия матрак под тях.

Освен, че матракът поема всевъзможни петна, мръсотии, прахуляк, хората се потят, до момента в който спят, а потта попива по матрака и си остава там, като се наслагва. Никак не са приятни миризмите, които се усещат под чаршафите. По този метод матракът се трансформира в контейнер с нечистотия, за която ние даже не подозираме. А всичко това посредством дишането отива в белите ни дробове. Затова е належащо матракът ни да се почиства през 6 или 12 месеца. Особено значимо е това да се прави, когато човек има алергия към домакински прахуляк.

Учени са потвърдили, че чистият матрак усъвършенства качеството на съня. Когато спите обхванати в непорочност, всяко пробуждане е доста по-приятно.

За да го почистите ви трябват няколко неща на разположение. Прахосмукачка, сода бикарбонат, специфичен препарат за разчистване на матрак и овлажнен парцал или забрадка.

Как да го почистите сами - елементарно и бързо:

Можете да почистите вашият матрак напълно сами, без да е належащо да поръчвате компания за това или да го влачите на химическо почистване.

За задачата би трябвало да свалите всички чаршафи и калъфки. Поръсете нечистите му повърхности с препарата и търкайте със приблизително твърда четка. Когато приключите би трябвало да го поръсите и със содата бикарбонат, тъй като тя отстранява неприятните миризми и пречиства праха. Оставете я да подейства към 60 минутки.

Когато матракът е очевидно изсъхнал, пуснете прахосмукачката и премахнете наслагванията, останали от содата върху него.

Една от аргументите за по-бързото замърсяване на матрака е, че спалното долни дрехи не се сменя постоянно. Затова е значимо чаршафите да се перат по-често, което ще защищити матракът ви чист за по-дълго време.

Като съвет можете да си купите специфични протектори за матраци, които защищават матрака от неприятното утайване на нечистотия и прахови частици.

Важно е мястото, където спите да бъде чисто и свежо, тъй като по този метод ще подобрите доста качеството и дължината на съня. Мръсният матрак води до усложнения в дишането, опция от поява на алергии – изключително при децата и некомфорт, когато се постанова да спят посетители. Идеята е към вас постоянно да ухае на чисто и свежо. Затова вземете под внимание гореизложените препоръки и направете мястото за спане да наподобява постоянно чисто и спретнато, с цел да се харесва на вас и вашите посетители.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР