Не е добре пенсионерските добавки да се изплащат от фискалния

...
Не е добре пенсионерските добавки да се изплащат от фискалния
Коментари Харесай

Синдикалист: Това със 100-те лева на пенсионер от фискалния резерв е ужасно

Не е добре пенсионерските добавки да се изплащат от фискалния запас. От някъде обаче тези пари е трябвало да се платят. Тъй като не е имало от кое място – се е търсило от мястото където има.  Като цяло това не е добре. Тази политика – да създадем колкото се може повече проблеми на тези, които идват след нас, с цел да си решим нашите проблеми, е ужасна. Не бива да се прави по този начин, само че нерядко се изкушават на това. Това разяснява пред Нова нюз президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

Той разяснява и тематиката с отпуснатите великденски добавки за най-бедните пенсионери. „ По принцип това решение е вярно. Но в сходни обстановки в никакъв случай няма правилно решение, защото не може да се отговори вярно на потребностите на всички. Въпросът постоянно е къде е границата? За всички ли ще има или не? Сега никой не желае да поговори за какво има хора, които получават 526 лв. пенсия? А те получават толкоз, тъй като им е било разрешено да се обезпечават по специфичен ред. След това при изчисляването на пенсията се стига до този резултат. Когато една пенсия е 3400 лв. – явно е, че индивидът няма да огледа тези 100 лв.. Със сигурност би трябвало да има грижа, само че въпросът е къде е границата. Защото този, който има 5 лв. повече, ще попита за какво за него няма добавка? И ще бъде прав. Универсално правилно решение няма. И тогава политиците би трябвало да поемат отговорност ”, безапелационен е той.

По думите му повишението на пенсиите на всички възрастни хора и добавките за Великден „ би трябвало да се случат заедно ”. ”Но това не е работа на Народно събрание да се занимава с това. Още повече, че това стана за сметка на бюджета на Държавното публично обезпечаване, а не за сметка на някакъв спомагателен запас. Въпреки че най-после отново ще стане за сметка на държавния бюджет, защото делът на личните доходи в бюджета на Национален осигурителен институт е под половината от неговите разноски. Така че този разход, евентуално по към края на годината, ще с еповия като разход в държавния бюджет ”, акцентира Манолов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР