Не е добре първокласниците да се обучават онлайн. Един родител

...
Не е добре първокласниците да се обучават онлайн. Един родител
Коментари Харесай

Зам.-министър: Не е добре първокласниците да се обучават онлайн

Не е добре първокласниците да се образоват онлайн. Един родител да е до децата си и да му предава и познания не е по никакъв начин неприятно. Не е неприятно децата и родителите да са дружно. Въпросът е до каква степен е потребно за децата ни да останат затворени у дома. Тава разгласи пред Българска национална телевизия зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Според нея това е била положителната опция родителите да видят труда на учителите.

" В момента няма присъствени занятия в учебните заведения. Много огромна част от ученците от 1 до 12 клас са в образование в електронна среда. Имам дребен %, при който обучителният развой е по-различен. Имаше дребна вяра от през днешния ден детските градини тук-там да отворят порти поради нежните позитивни трендове, свързани с разпространяването на COVID-19. За страдание на доста родители това не се случи. Докога ще бъде по този начин, зависи и от способените органи ", сподели Михайлова.

" Оправдано е и обикновено е родителите да чакат детските градини да бъдат отворени и учениците от начален стадий да се върнат допустимо най-скоро ", съобщи тя и посочи, че се следи наклонността за цялата страна.

Тя счита, че няма смисъл учениците да се връщат единствено за два дни - за 22 и 23 декември. След Нова година ще продължат да се наблюдават данните.

" При всички случаи за самите деца, изключително в предучилищна възраст, изключително в начален стадий, това затваряне не е най-хубавото ", сподели тя.

Михайлова сподели още, че въпросът не е в това дали е включена камерата, а дали го има контакта с учителя, което е извънредно значимо - най-много в началното обучение, защото в първи клас се построяват навиците за учене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР