Не е добре да се изпреварват събитията. Нека да видим

...
Не е добре да се изпреварват събитията. Нека да видим
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Важен е вторият мандат

" Не е добре да се изпреварват събитията. Нека да забележим какво ще стане с първия мандат, въпреки че то е ясно. Интересен и значим е вторият мандат. В политиката има логичност и тя е, че тези, които са спечелили изборите, от тях се чака да предложат кабинет. Научил съм се търпеливо да изчаквам, тъй като изпреварващите мнения не са точни. Това сподели депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров за " Денят ON AIR ".

Припомняме, че Демократична България отхвърли през днешния ден диалози с ГЕРБ
 Даниел Митов ще е министър председателят на ГЕРБ
Даниел Митов ще е министър председателят на ГЕРБ

Цвета Караянчева може да поеме още веднъж управлението на Народното събрание

Не можем да си разбираем за какво при такава тежка обстановка в страната " Демократична България ". Това съобщи на брифинг в Народното събрание претендентът за министър председател на ГЕРБ Даниел Митов , откакто стана явен отводът на демократите за среща и диалози за държавно управление. За Митов това държание е " политически незряло " . България не е единствено правосъдна промяна, ние сме декларирали, че я желаем , само че в страната има и други системи - обществена, външна политика, енергетика, сподели още Митов.

От своя страна водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов добави, че минимум като членове на ЕНП могат да седнат да договарят. Няма по-логично от това и да видят къде имат или нямат допирни точки ", сподели още той. ГЕРБ ще изпратят покана за договаряния към " ИТН " на следващия ден, стана ясно още на брифинга., че в случай че и там получат отвод, мандатът ще бъде върнат още на следващия ден, с цел да не се бави ненужно процедурата.

Димитров разяснява и други тематики, измежду които икономическото състояние на страната в рецесия.

По думите му е лицемерно да не се споделя истината на хората, тъй като България е последна по приходи в Европейски Съюз, само че в случай, че Чехия задмина Испания по ВПБ. " Румъния застига Португалия, а България изостава трагично от Румъния за тези години участие. Някакви хора споделят какъв брой страхотни са ГЕРБ и какъв брой добре са управлявали 3 мандата. Не, не е правилно. Заради това идва и настроението към партиите на статуквото ", акцентира националният представител.

Димитров добави, че не му харесва
 Ананиев: Фискалният запас е 8.5 милиарда лева
Ананиев: Фискалният запас е 8.5 милиарда лева

Парите в Сребърния фонд са непокътнати, нов дълг се постанова единствено при утежняване на ситуацията

" Той изясни, че всичко му е наред. И бюджетът, и фискалният запас бил добре. Но проблемите са доста съществени. От 2012 година не е имало недостиг в първото тримесечие. Той сподели, че това не е по този начин, само че тук си играе с данните. Около 10 години не е имало недостиг в първото тримесечие. Второ - стана ясно, че са харчили от специфичните фондове, които са във фискалния запас ", разяснява депутатът от " Демократична България ". Той напомни, че тези пари са със специфичен статут и касаят специфични системи. " Не ми харесва едно държавно управление, което си отива, да се държи безконтролно, тъй като това е нашата страна. Това са нашите жители. Добър вид е да има работещо държавно управление ", безапелационен бе Мартин Димитров.

На базата на днешни калкулации дефицитът може да се движи от минус 10 млн. лева до плюс 10 млн. лева остатък . Това ще стане ясно на 30 април, когато излязат последните данни от приходите и разноските в държавния бюджет. Към днешна дата фискалният запас е 8.5 милиарда лева, от които 8 милиарда лева са по сметка в Българска народна банка, останалите 500 млн. лева са в комерсиалните банки . Това съобщи в доклад за финансите на страната - държания бюджет и фискалния запас пред депутатите от 45-ото национално заседание министърът на финансите в оставка Кирил Ананиев.
 Фискалният запас се срина под 5.9 милиарда лв.
Фискалният запас се срина под 5.9 милиарда лв.

Сигналите, че фискалната непоклатимост на страната е под въпрос, стават от ден на ден и повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР